x

Dokumentar-filmen om Amy Winehouse skaber ballade

Dokumentar-filmen om Amy Winehouse skaber ballade

Allerede inden dokumentar-filmen om Amy Winehouse – "Amy: The Girl Behind The Name" – har fået premiere, fyger beskyldningerne gennem luften. Det skriver NME. 

Darcus Beese, der i dag er direktør for Island Records, arbejdede sammen med sangerinden, og han fortæller, at filmen viser, hvor ondskabsfuldt medierne behandlede Amy Winehouse: 

"Hun var syg. Du havde folk, som havde hyldet hende, der nu var i gang med at slå hende ihjel. Jeg håber, at de skammer sig, når de ser deres ansigter på lærredet," siger direktøren. 

Senere tilføjer den tidligere samarbejdspartner: 

"Filmen var en øjen-åbner. Jeg var ikke opmærksom på, at vi skrev kontrakt med en pige, som var nedbrudt," slutter Darcus Beese. 

Amy Winehouses far har truet med at sagsøge folkene bag dokumentar-filmen for bagvaskelse, da han mener, at filmen fremstiller ham på den værst tænkelige måde. 

Filmens instruktør Asif Kapadia var fra begyndelse klar over, at filmen ville møde modstand, og han tager farens trusler med ophøjet ro: 

"Jeg mener, at dette er en film om Amy, og hvad der skete omkring hende, hvilke folk, der var omkring hende. Vi vidste, at der ville være folk, som ikke ville bryde sig om bestemte passager," siger instruktøren. 

Amy Winehouse døde i juli 2011. Hun blev 27 år. 

Filmen får premiere herhjemme den 30. juli. Se traileren her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA