x

Stjerner fra Suspekt til Dodo hylder den danske sangskat i Vega

Stjerner fra Suspekt til Dodo hylder den danske sangskat i Vega

Vega har nu løftet sløret for navnene på aftenens medvirkende til arrangementet "Vega Hylder Den Danske Sangskat" i Store Vega den 12. september. En aften, hvor fællessang fra Højskolesangbogen og publikum er i centrum, men en lang række kunstnere fører an fra scenen med sange, de har et særligt forhold til.

Nyeste tilføjelse til programmet er den danske rapgruppe Suspekt (billedet), der er kendt for tekster med ord, som ikke optræder så hyppigt i Højskolesangbogen, ikke endnu da. Eksempelvis "Jeg bollede dig i går, bollede dig i dag, men i morgen kommer jeg ikk' til at bolle dig, kælling/ der kommer jeg til at bolle en anden kælling/ for det har jeg allermest lyst til". Det bliver spændende at se, hvilke danske sange de har et særligt forhold til. Selv er de kendt for numre som "Proletar (Hvor Jeg Står)", "Sut Den Op Fra Slap", "Klaus Pagh", "Helt Alene" og førnævnte "Bollede Hende I Går".

Derudover vil 80'er-sangerinden Dodo fra Dodo & The Dodos indtage Vega. Dodo er synonym med danske klassikere som "Giv Mig Hvad Du Har", "Vågner I Natten" og "Sømand Af Verden".

Også Silas Bjerregaard fra electro-rockbandet Turboweekend er på aftenens program sammen med sangskriver og frontfigur i pauseholdende Figurines, Christian Hjelm, Folkeklubben-frontmand Kjartan Arngrim, sanger og sangskriver Ida Wenøe, tidligere sangerinde i Boho Dancer og endelig en af de nyudråbte vindere af KarriereKanonen, sangerinden og sangskriveren Katinka.

Komponist, musiker og dirigent Michael Bojesen vil være primus motor på aftenen, når publikum og musikere på scenen sammen vil hylde Den Danske Sangskat.

Vega Hylder Den Danske Sangskat er arrangeret af Vega i samarbejde med Golden Days Festivalen, Højskolerne og Kulturanstalten.

Find billetter via GAFFA Live


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA