x

Vandt du Björk?

Vandt du Björk?

Björk er tilbage – i den grad! 7. maj er hun aktuel med sit sjette internationale album ”Volta”, et album, hvor hun som vanligt er totalt kompromisløs og samtidig laver uhyre vedkommende musik. Albummet er noget lettere tilgængeligt end forgængeren ”Medúlla”, der næsten udelukkende var indspillet med vokaler, og mere tempofyldt end både dette album og dets forgænger, den drømmende og meditative ”Vespertine”.

Dette skyldes blandt andet Björks samarbejde med den allestedsnærværende producer Timbaland, der medvirker på to sange, men ”Volta” indeholder dog også en stribe smukke ballader, herunder to duetter med den særdeles markante vokalist Antony Hegarty fra Antony And The Johnsons. Foruden disse gæster får Björk på albummet også besøg af blandt andre den malinesiske kora-spiller Toumani Diabaté, den skramlende congolesiske gruppe Konono No. 1 og trommeslageren Brian Chippendale fra det alternative metalband Lightning Bolt, hvilket siger lidt om alsidigheden på ”Volta”.

GAFFAs anmelder Jan Opstrup Poulsen er ovenud begejstret for ”Volta” og giver det de maksimale 6 stjerner i sin anmeldelse i GAFFAs majnummer. Poulsen skriver blandt andet: ”’Volta’ er ude at vende på de yderste kanter i nogle heftige eksperimenter, hvor forskellige former for trommespil har en afgørende rolle. Men lige så voldsom og bevidst hæslig Björk kan lyde i programerklæringen ”Declare Independence”, lige så hjerteskærende smukt synger hun hele vejen igennem.

I GAFFAs majnummer, der er på gaden nu, kan du læse et stort interview med Björk, og du kan også finde det på GAFFA.dk ved at klikke på nedenstående link.

Du kunne være heldig at vinde et eksemplar af det nye album. Alt, du skal gøre, var at svare rigtigt på nedenstående spørgsmål. Og svaret er: 2.

De heldige vindere, der modtager cd'erne i allernærmeste fremtid, er som følger. Tillykke!

Maria Niclasen
1051 København

Leoni Te Koppele
7300 Jelling

Martin Gammeltoft
1364 Kbh.K

Julie Magelund
7100 Vejle

Mette Thygesen
1707 København V

Marie Smed
9220 Aalborg Ø.

Niklas Dyrby Johansen
3450 Allerød

Mie Thorsø
2100 København Ø

Anders Kristensen
2300 Kbh S

Sally Lauritzen
4970 Rødby


Læs GAFFAs Björk-interview

Björks hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA