Nyhed

Hvad er Drakes forbandelse, og er den løftet? Væddede syv millioner på VM-finale

Drakes forbandelse er efterhånden et viralt udsagn og fænomen, men nu virker det til at være vendt

Der er en særlig grund til, at man ikke ønsker støtten fra rapperen, hvis man er en sportsstjerne. Det har fået navnet "Drakes forbandelse", for når canadieren støtter et hold eller en person, tager karrieren ofte et par slag.

I 2015 havde Serena Williams et af de bedste tennisår nogensinde. Hun var på vej til at blive den blot tredje kvinde med alle fire Grand Slam-trofæer.

Hun vandt Australian Open, i juni vandt hun French Open, og en måned senere vandt hun det prestigefyldte Wimbledon. Hvad kunne gå galt, når man var rangeret som nummer et i verden?


Her kommer Drake ind i billedet, for samme sommer spotter man de to sammen, og rygterne om et nyt par breder sig, kun forstærket af Drakes tweet.


 

Han var selvfølgelig blandt tilskuerne til US Open, da Williams mødte Roberta Vinci, der havde oddsene 300 til 1 i semifinalen. Som man nok allerede har gættet, tabte Williams.

Aubrey Drake Grahams kærlighed til basketballholdet Golden State Warriors er tydelig, blandt andet med sangen ”0-100/The Catch Up” og med tatoveringen af Kevin Durants trøje. I 2016 slog holdet rekorden for flest vundne kampe på en sæson med hele 73 sejre. Hvad kunne gå galt?


LÆS OGSÅ: Efter heftig markedsføring: Drake og 21 Savage sagsøgt

Drake væddede 420.000 kroner mod kollegaen French Montana på, at Warriors ville vinde årets finale mod Cleveland Cavaliers. Man spiller syv kampe, og de første, der vinder fire, har vundet. Warriors var foran 3-1, men Cavaliers leverede et chokerende comeback med en sejr på 4-3.

Forbandelsen bredte sig herfra til fodboldverdenen. Manchester Citys Sergio Aguero brændte et straffespark i kvartfinalen af Champions League efter at have taget et billede med rapperen. Jadon Sancho fik et billede, inden rivalerne, Bayern München, slog hans hold 5-0 i 2019.

Og Liverpools Daniel Sturridge fik et billede i den sæson, hvor kaptajnen, Steven Gerrard, gled og mistede det, der kunne have været holdets første titel i 24 år. Det bliver næsten ikke mere ironisk, end at Barcelona spillede årets El Clásico mod rivalerne Real Madrid iført Drake-trøjer for at fejre hans 50 milliarder afspilninger på Spotify. Hvor Barcelona tabte 3-1.


Fænomenet er blevet så kendt, at Drake har taget rivalernes basketshorts på i et forsøg på omvendt psykologi med universet – og det virkede. For Drakes hold, Toronto Raptors, vandt kampen.


Derfor forstår man, hvis Argentina svedte lidt ekstra, da rapperen afslørede, at han havde væddet en million dollar på, at de ville vinde VM-finalen i ordinær spilletid.

Det var uheldigt for Drake, at franske Kylian Mbappe scorede to mål på to minutter for at sende holdene i forlænget spilletid, men Argentinas Lionel Messi løftede alligevel sit første VM-trofæ til trods for støtten fra Drake. Selvom rapperen tabte en stor sum penge.

Drake får sit navn og OVO-uglen på fodboldtrøje i legendarisk fodboldkamp


ANNONCE