Nyhed

Kashmirs Henrik Lindstrand giver koncert i smukke rammer – med nyt album under armen

Multiinstrumentalisten udgiver nyt album til marts

Den svenske Henrik Lindstrand er nok bedst kendt som den keyboardsspillende fjerdedel af bandet Kashmir, men han er ikke kun det. Han er også komponist, multiinstrumentalist og en sand maestro på et klaver.

Lindstrand kan som solist prale af et bagkatalog, som blandt andet består af en personlig instrumental trilogi, hvor klaveret som det eneste virkemiddel skaber et minimalistisk og intimt univers. Senest udkom Nordhem i 2020 – et udspil, der modtog fire stjerner af GAFFAs anmelder.

Nu lader det til, at der er nyt på tapetet fra multiinstrumentalisten, for han har netop annonceret udgivelsen af sit fjerde soloalbum, Klangland, der udkommer den 10. marts. Udspillet tager udgangspunkt i Lindstrands forkærlighed til svensk folklore, og så bærer det stærkt præg af et strygeorkester på 16 medlemmer, som pryder de 12 melodiske fortællinger.

LÆS OGSÅ: I skovens dybe stille ro

I forlængelse af nyheden om udgivelsen af Klangland har Henrik Lindstrand også netop annonceret en koncert i Brorsons Kirke i København den 27. april, hvor han sammen med strygekvartetten Halvcirkel vil fremføre de nye værker i smukke omgivelser:

"Jeg har længe drømt om at spille sammen med strygere og føler, at jeg er i de bedste hænder sammen med Halvcirkel, som har en fantastisk lyd, der passer rigtig godt til mit musikalske univers,” udtrykker Lindstrand i en pressemeddelelse.


GAFFAs anmelder fik sidst lov at opleve manden med de mange talenter, da han spillede på Heartland Festival tilbage i 2019. Her fik Lindstrands optræden fem, flotte stjerner og en masse roser med på vejen:

”Musikken minder ofte om lyden af en rislende bæk, og den er utrolig smuk og afstressende, men samtidig så varieret, at der ikke er fare for, at man som lytter kommer til at kede sig. I hvert fald ikke medmindre, man er usædvanlig utålmodigt anlagt.”

Du kan finde billetter til koncerten i Brorsons Kirke lige her.


LÆS OGSÅ: Fint neoklassisk album af Kashmirs klaverbokser

 

ANNONCE