Nyhed

KLIMAKAMP: Billie Eilish er hovednavn til Prins Williams klimaevent

Stjernespækket eventen vil finde måder at redde planeten inden dette årtis udgang

Billie Eilish, Annie Lennox, Ellie Goulding og Chloe x Halle vil alle optræde til Prins Williams klimaevent Earthshot Prize, der vil finde sted den 4. december i Boston.

Den britiske prins indstiftede tilbage i 2020 den tilbagevendende event, der igennem en global miljø-prisuddeling fokuserer på at opdage og fremme de bedste løsninger til at redde vores planet inden for dette årti.

Til Earthshot Prize vil der blive uddelt fem priser af samme navn til fem personer, der udviser innovative perspektiver og løsninger til vores klimakrise. Med hver pris følger cirka en støtte på 8,5 millioner kroner til de enkelte projekter, skriver NME.

Radio- og tv-vært Clara Amfo og skuespiller Daniel Dae Kim vil være værter til eventen, og en afsluttende tale vil blive leveret af formidler og naturforsker David Attenborough.

”Jeg er beæret over at være medvært til dette års Eartshot Prize. Det banebrydende og innovative arbejde fra 2022-finalisterne efterlader mig inspireret og håbefuld om, at vi kan løse de betydelige udfordringer, vi står over for i dag", fortæller Dae Kim om det kommende event og fortsætter:

"Uanset om det handler om at tage sig af vores planet eller helbrede vores samfund, så kan og skal vi hver især træde til og gøre vores del. Tak til årets finalister for at vise vejen,” udtaler Kim - her citeret fra NME.

Det er ikke første gang, at Billie Eilish tager del i klimaaktivisme. Tilbage i sommer afholdt hun flerdages-eventen Overheated i The O2 i London, hvor klimaaktivister, musikere og designere mødtes for at diskutere klimakrisen og de initiativer, de hver især bidrager med.

Kort efter eventen blev en dokumentar med samme navn offentliggjort, hvori Eilish optræder sammen med blandt andre Emily Eavis og Yungblud.

For blot få dage siden blev det offentliggjort, at Billie Eilish er en ud af flere kvindelige musikere, der bortauktionerer deres sangtekster med det formål at rejse penge til Annie Lennoxs velgørendhedsorganisation The Circle, som bekæmper vold mod kvinder.

LÆS OGSÅ: Björk til Greta Thunberg: ”Håndteringen af miljøet er det eneste der virkelig betyder noget"”
ANNONCE