Nyhed

Lennons morder: ”Jeg vidste, hvad jeg gjorde”

Morderen Mark Chapman taler ud om sin skyld ved nylig høring

I år er det 42 år siden, at én af de mest betydningsfulde personer i musikhistorien på tragisk vis blev skuddræbt foran sit hjem i New York, nemlig John Lennon. Morderen var en forbitret og psykisk syg fan ved navn Mark David Chapman.

Chapman afsoner i skrivende stund en dom, der lyder på mellem 20 år og livstid for drabet på Beatles-sangeren. Gerningsmanden har flere gange søgt om benådning, men har hver gang fået afslag.

Senest var det i august, hvor han fortalte retten, at han under episoden godt vidste, at det var forkert at gøre. Sådan beretter Associated Press.


”Jeg vil ikke bebrejde noget andet eller nogen anden for at bringe mig dertil. Jeg vidste, hvad jeg lavede, og jeg vidste, at det var ondt. Jeg vidste, det var forkert, men jeg ønskede berømmelsen så meget, at jeg var villig til at give alt og tage et menneskeliv,” lød det fra Chapman.

LÆS OGSÅ: BAKSPEJLET: Da John Lennon gav sin sidste koncert for 50 år siden

Kort forinden drabet på sangeren havde Mark Chapman fået John Lennon til at signere et album, men denne sympatiske handling fra den tidligere Beatle skulle ikke stå i vejen for Chapmans grusomme valg:


”Det var ren ondskab i mit hjerte. Jeg ville være nogen, og intet skulle stå i vejen for det,” fortalte morderen retten tilbage i august.

Chapmans høring i august fik afslag fra retten, hvilket betyder, at det er intet mindre end tolvte gang, Chapman får afslag på benådning. Det betyder, at den nu 67-årige Lennon-morder må forblive bag tremmer i det højsikrede fængsel Wende Correctional Facility, som ligger i staten New York.

Ifølge en tidligere udtalelse fra Chapman selv vil den smerte, han har forårsaget hos Lennons nære efterladte og fans, forfølge ham resten af livet.


LÆS OGSÅ: I dag er det 40 år siden, John Lennon blev myrdet

ANNONCE