Nyhed

Lows Mimi Parker er død

Trommeslageren og sangeren i indiebandet er død af kræft

Mimi Parker, der var trommeslager og den ene sanger i den amerikanske indierockgruppe Low, er død af kræft i æggestokkene, hvilket hun blev diagnosticeret med i 2020, skriver Pitchfork. Parker blev 55 år gammel.

Low aflyste i sidste måned deres planlagte Europaturné i november grundet Parkers sygdom og behandling.

Mimi Parker voksede op i en musikudøvende familie og mødte sin senere ægtemand og bandkollega Alan Sparhawk allerede i folkeskoletiden i Duluth, Minnesota. I gymnasiet blev de kærester, og i 1993 dannede de gruppen Low med Parker på sang og trommer, Sparhawk på sang og guitar og John Nichols på bas. Året efter udgav de debutalbummet I Could Live in Hope med Parker og Sparhawks vokalharmonier som en central del af udtrykket. Musikken var lavmælt og langsom, og medierne var hurtige til at kategorisere musikken som "slowcore".


Senere fulgte en lang række plader, blandt andre den mere rockorienterede The Great Destroyer fra 2005, gruppens første på det indflydelsesrige Seattle-selskab Sub Pop, der udgav alle deres følgende album. Gruppen skiftede lineup flere gange, men havde Parker og Sparhawk som gennemgående medlemmer.

I 2018 ændrede Low deres musikalske udtryk radikalt på det mere elektronisk eksperimenterende og meget roste album Double Negative, et lydbillede, de videreudviklede i 2021 på albummet Hey What, som blev deres 13. og seneste album. Her var Parker og Sparhawk de eneste medlemmer.

Low har spillet adskillige gange i Danmark, senest i Store Vega og VoxHall i maj 2022.


LÆS OGSÅ: LOW-ANMELDELSE: Slowcore-duoens støj lyder som kirkesalmer kørt gennem en blender

Se musikvideoen til Lows "Days Like These" fra albummet Hey What fra 2021:


 

ANNONCE