Nyhed

MENTAL SUNDHED: Ny rapport viser, at kulturen er afgørende for vores livskvalitet

Spillestederne er igen åbne, og nu ser man, hvor vigtige de er for den mentale sundhed

Kulturen er vigtig for vores livskvalitet og mentale sundhed. Det viser en ny undersøgelse, som Epinion har lavet for Dansk Industri med svar fra 1014 personer, hvor 90 procent har benyttet mindst ét kultur- eller oplevelsestilbud det seneste halve år.

Ud af dem svarer tre ud af fire, at kulturen og oplevelser uden for hjemmet er vigtige for livskvaliteten.

- Tallene understreger først og fremmest, hvorfor det er vigtigt, at virksomhederne har gode vilkår for at give os nye oplevelser. Hvad enten det for eksempel er en tur i forlystelsespark, biografen, til koncert eller på museum, fortæller Henrik Langgaard Lystbæk, der blandt andre har skrevet rapporten.


LÆS OGSÅ: Inflationen rammer kulturlivet: ”Det er en tung tid”

I undersøgelsen kigger Dansk Industri blandt andet på et enkelt kulturtilbud og betydningen for brugerne af netop det tilbud. Her er det over 80 procent af festival- og koncertgængere, der mener, at kulturtilbuddet har betydning for deres livskvalitet, og det er især på grund af det sociale.

Sammenhængen mellem livskvalitet og kulturen er især understreget med spørgsmål om nedlukningen, hvor især de unge mellem 18 og 29 år oplevede konsekvenser. 51 procent af de unge savnede oplevelser udenfor hjemmet, mens 44 procent oplevede ensomhed og savnede sociale fællesskaber.


- Når vi kan se, at coronanedlukningerne især ramte den unge generation, så er det naturligt, at vi som samfund spørger os selv, hvordan vi kan sørge for, at endnu flere børn og unge får adgang til kultur og oplevelser, fortæller Lystbæk og fortsætter:

- Der mener vi blandt andet, det er relevant at se på, hvordan skolerne kan prioritere penge til udflugter, men også at vi får løftet den mentale sundhed med en Skolernes Kulturdag på lige linje med, at vi gør noget for den fysiske sundhed til Skolernes Motionsdag.

Ny rapport: Publikum er ikke vendt tilbage til spillestederne efter coronakrisen


ANNONCE