Nyhed

When Copenhell Freezes Over klar med eksplosivt lineup

Til januar transformerer metalfestivalen Lille Vegas vante rammer til en hårdtslående forfest

Hver sommer indtager tusindvis af metalhoveder Refshaleøen i København til festivalen Copenhell, hvor de har én fælles agenda – at mødes for at slippe tøjlerne og rocke så meget ud, at det får jorden til at ryste.

Med en bidende novemberkulde og en blæst, der kan vælte en omkuld, er der lange udsigter til sol, sommer, kolde øl og et hårdtslående lineup, og derfor har festivalen arrangeret en tidlig forfest til de utålmodige metalhoveder, der bare ikke kan vente.

Siden 2013 har When Copenhell Freezes Over givet en forsmag på, hvad der rører sig i hardrockens og metallens beskidte muld, og til januar vender arrangementet tilbage. Det betyder helt konkret, at en række spirende, danske bands den 28. januar i Lille Vega får mulighed for at vise, hvad de kan.

LÆS OGSÅ: COPENHELL 2023: Maskeklædte mastodonter gæster Danmark til sommer

Du kan blandt andet se frem til at blive væltet bagover af det bornholmske black metal-band Orm, hvis musikalske univers er råt og hårdt i bedste black metal-stil. På samme tid rummer det også en storslåethed og et melodisk element, der kredser om mytiske fortællinger om mennesker og natur.

Det progressive band Feather Mountain byder på indadvendt metalmusik, hvor endeløse bølger af melankoli dyrkes på især gruppens andet udspil. Fra deres spæde start har de nemlig arbejdet på at skrive musik, der forener det hårdtslående vildskab med drømmende, alternativ rock.

Det aalborgensiske band Omsorg spiller mørket ind med deres emotionelle post-hardcore-punk, der berører dystre emner som ensomhed, misbrug, angst, sorg, længsel og kærlighed.

Nakkeknækker drejer til januar halsen om på alle med deres knusende dødsmetal. Hæsblæsende guitarer, aggressive trommer og en tordnende bas danner rammen for bandets morbide tekster.

Elementer fra post-metal, post-hardcore-punk og crust punk smelter sammen, når Kollapse indtræder scenen. De er kompromisløse og inkorporerer lyst, sorg og det iboende menneskelige behov for at skrige ad en tom tilværelse i deres hårdtslående toner.

Sidst, men ikke mindst, er der thrashy Death’n’Roll på tapetet, når Plaguemace spreder det mørke og det onde i Hovedstaden. De byder på nakkeknækkende musik, hvor det bliver svært at stå stille.

Billetter koster 200 kroner, og de kan købes via vega.dk og Ticketmaster.

LÆS OGSÅ: Livet mod døden
ANNONCE