Nyhed

Gratis koncert i klimaets tegn: Jada optræder til Folkets Klimamarch

Klimademonstrationen i København får besøg af en særlig gæst

I dag er der mindre end en uge til, at danskere i flokkevis samles, når Folkets Klimamarch går på gaden i 13 forskellige byer. Der er tale om en demonstration med en meget vigtig agenda - klima skal stå øverst på dagsordenen til det Folketingsvalg, der er lige rundt om hjørnet.

I håbet om at kunne tiltrække flere med til klimamarchen har folkene bag initiativet inviteret ét af Danmarks største navne til at optræde til demonstrationen i København. Nærmere betegnet er der tale om Jada, som for nyligt udgav sit andet studiealbum med titlen Elements.

Selv er sangeren meget engageret i kampen for et bedre klima og har i en pressemeddelelse udtalt følgende:

”For mig at se er klimakampen den vigtigste kamp, vi har at kæmpe lige nu. Klimakamp er kampen for naturen, for mennesker og andre dyr, kampen mod ulighed, racisme, udnyttelsen af hinanden og af ressourcer - det hele hænger sammen, og vi skal alle kæmpe det bedste, vi kan,” fortæller Jada og fortsætter:

”Jeg kan let blive ramt af stor frygt og meningsløshed, når det kommer til verdens tilstand, men en modgift til det er, når vi fysisk står sammen, kæmper sammen, råber sammen og står op for hinanden sammen!”

Udover en optræden fra Jada står programmet i København på en række taler fra blandt andre Informations chefredaktør Rune Lykkeberg og antropolog og forsker ved Københavns Universitet Cecilie Rubow.

Medarrangør af Folkets Klimamarch, Sara Eriksen, udtaler i en pressemeddelelse følgende om programmet:

”Det har været afgørende for os at sammensætte et program, hvor flest muligt har kunnet se sig repræsenteret i talerne og samtidig sikre, at dem, som bliver direkte påvirket af klimaforandringer, også bliver givet en stemme. Det synes vi er lykkes rigtig godt, og så giver det os bare et ekstra boost at blive bakket op af en person som Jada”.

Udover marchen i København vil Folkets Klimamarch også gå på gaden i Aarhus, Odense, Aalborg, Hillerød, Viborg, Helsingør, Nykøbing Falster, Ebeltoft, Odder, Silkeborg, Haderslev og på Ærø den 30. oktober.

GAFFA var til stede, da Jada i sommer væltede Orange Scene på Roskilde Festival. Det var en femstjernet koncert, som GAFFAs erfarne anmelder var meget begejstret for:

”Jada har en imponerende stor, ren og udtryksfuld soulvokal, og den står helt klart i lydbilledet som en nordstjerne i natten,” lød det blandt andet.

LÆS OGSÅ: Nu kan spillestederne beregne deres klimabelastning

ANNONCE