Nyhed

MØ er i skarp konkurrence med prominente navne til MTV EMA 2022

Sangeren kan blive den tredje dansker, der har vundet prisen

Den 13. november finder årets MTV EMA 2022 sted, hvor Harry Styles og Taylor Swift er nomineret flest gange. Men under kategorien Best Nordic Act finder man også danske Karen Marie Aagaard Ørsted Andersen, der er kendt som MØ.

Nomineringen kommer efter det nyeste album, Motordrome, som hun for to måneder siden udgav i en ny version med singlen ”Spaceman.”

Albummet i den første udskæring fik fem ud af seks stjerner af GAFFA.

”MØ tør eksperimentere mere i både udtryk og produktion, som hun gjorde det i starten af karrieren – og det er den vildhed og nerve, der gør hende til noget helt særligt både herhjemme og i udlandet,” skrev Ida Hummegaard og fortsatte:

”Selvom MØ i det senere år primært har skilt sig ud i poplandskabet med sin karakteristiske hæse stemme, har dette album, ud over de åbenbare hits, noget nyt og anderledes.”

Hun er oppe mod Kygo, Sigrid, Swedish House Mafia og Tove Lo, og hvis hun vinder, bliver hun den kun tredje dansker, der får statuetten. Sidste år var det Tessa, der afsluttede den 20-årige tørkeperiode siden Safri Duo vandt i 2001.

De 17 priser bliver uddelt i den tyske by Düsseldorf i PSD Bank Dome, hvor det også bliver streamet på Pluto TV, og man kan stemme her indtil den 9. november.

LÆS OGSÅ: LYT: MØ fortolker 90’er-hit – og lancerer ny hjemmeside

ANNONCE