Nyhed

Myrdet af russiske soldater: The Cures Roger O’Donnell hylder ukrainsk dirigent

Navnet Yuriy Kerpatenko er værd at huske ifølge The Cure-medlem

The Cures tangentspiller Roger O’Donnell har den 16. og 17. oktober vist støtte til Ukraine og særligt til den ny afdøde dirigent Yuriy Kerpatenko, skriver NME.

Sympatierklæringerne kommer efter, at russiske soldater dræbte den ukrainske dirigent, fordi han nægtede at deltage i en koncert, der fandt sted den 1. oktober i den besatte, ukrainske by Kherson.

Til koncerten skulle Kerpatenko have været hoveddirigent for Gileya orkester, men nægtede at deltage, da han angiveligt ikke ønskede at samarbejde med besættelsesmagten.


Efter drabet på den ukrainske dirigent har Khersons regionale anklagemyndighed igangsat en undersøgelse af hændelsen, som vurderes at være overlagt mord og et brud på krigens love.

Den 16. oktober optrådte The Cure i Hamborg, og her hyldede O’Donnell Kerpatenko ved at have hans navn stående på bagsiden af sit keyboard.

I et Instagram-opslag dagen efter koncerten skrev O’Donnell også, at han efter at have hørt om Yuriy Kerpatenko var blevet meget berørt og derfor ønskede at vise sin respekt. Han skrev samtidig, at Kerpatenko er et navn, man skal huske.  


”Jeg ved, at jeg ikke ville have været så modig, og I ved, at det er derfor Ukraine kommer til at vinde. Så jeg satte hans navn på mit keyboard, og med hjælp fra min ven @dariahlazatova vil vi prøve at gøre noget for hans familie, Yuriy Kerpatenko, husk det navn”, skrev han i opslaget efter sin hyldest.


Tidligere har musikere som Sebastian, Pink Floyd og Metallica også vist støtte til Ukraine.

LÆS OGSÅ: Melodi Grand Prix afholdt i beskyttelsesrum: Ukraine trodser krigen

ANNONCE