Nyhed

PETER PETER: Derfor åbner jeg arkiverne

Den danske punkveteran indvier nyt onlinearkiv i dag. Vi har spurgt ham om baggrunden.

Det er efterhånden 28 år siden, den i dag 62-årige guitarist Peter Schneidermann - alias Peter Peter - forlod Sort Sol; bandet, han havde været med til at starte næsten to årtier forinden under navnet Sods.

At der var tale om såvel kunstneriske som personlige uoverensstemmelser fremgik af et stort interview, Schneidermann gav til Euroman i kølvandet på bruddet.

"Vi var i øvelokalet, Lars Top var sur som sædvanlig, og efter tre-fire år på den måde var jeg blevet træt af at se ham sur," fortalte guitaristen dengang om den dag, hvor han valgte at forlade et af landet største rockbands - endda i kølvandet på bandets største succes, albummet Glamourpuss (1993).


Siden har Schneidermann udfoldet sig i andre musikalske sammenhænge - og i dag (7. april, red.) har han så åbnet en ny Bandcamp-side, hvor der løbende vil blive delt optagelser fra hans private arkiver. 

Ihærdig plageånd

"Jeg har haft en ihærdig plageånd i årevis, og da jeg selv elsker at dykke ned i diverse omfattende arkivudgivelser af mine yndlingsplader, så er det måske også på sin plads, at jeg selv åbner lidt op. Så nu er der mulighed for et første kig i arkivet, hvis altså nogen skulle være interesseret," fortæller Peter Peter til GAFFA i anledningen af det nye onlinearkiv, som lanceres under navnet The Peter Peter Portal Of Love & Independence, Est. 1974.


"Every Blood Cell Counts kan kvit og frit høres på Bandcamp, som er en fed side og virker som den mest fair platform at udsende musik digitalt på. Der kan også købes et download, for den samme pris som der stod på Minutes To Go-plakaten “bør sælges for en halvtredser” - ingen inflation her," udtaler Peter Peter med henvisning til Sods' debutalbum fra 1979.

"Næste udgravning fra arkivet bliver med frasorterede sange fra Sunrise, for det kunne med fordel have været et dobbeltalbum," varsler guitaristen.

Peter Peter fylder 60 år


ANNONCE