Nyhed

VIDEOPREMIERE: Når musikken taler for sig selv

GAFFA.dk – alt om musik

Der bydes velkommen til Birgitte Breitensteins drømmende univers

Fredag den 26. november udkom Birgitte Breitensteins længeventede debut-solo-ep, The Crispy Lemon Road. Nu er sangeren klar med en video til hovednummeret ”Laughing Flamingos”.

Videoen fremstår hypnotiserende i sin gentagende natur, hvor kunstneren, iført solbriller, er i fokus, indhyllet i rød, sort og blålig grafik. Det er på en gang smukt og mærkværdigt og beviser desuden, at musikeren ikke har brug for de helt store visuelle spektakler for at fremhæve det flotte og svævende lydbillede.

Breitenstein har i mange år ageret som en markant spiller i undergrundspunkmiljøet. I punk-tiden på Gammeltorv i København tilegnede hun sig navnet Skrig, og op igennem 90'erne var hun involveret i en lang række musikalske projekter, blandt andet som frontfigur i bandet Butterfly Banquette, medlem af gruppen Honey Pony og som korsanger for Master Fatman.

Den nye ep byder på fire numre, der inviterer lytteren ind i kunstnerens drømmende og surrealistiske univers. Bag produktionen står punkveteranen Peter Peter og Peter Kyed. Således er udgivelsen opstået i et samarbejde mellem tre barndomsvenner, der alle har baggrund i det originale københavnske punkmiljø.

The Crispy Lemon Road er udgivet i en begrænset oplag på en limegrøn 12” vinyl med artwork fra Danny Lund. Ep’en er udgivet gennem det københavnske pladeselskab Five Foot One Recrods, som også står bag udgivelser med blandt andre Leizure og Neu Sierra.

LÆS OGSÅ: Peter Peter fylder 60 år

Se videoen til "Laughing Flamingo" her:

 

ANNONCE