Nyhed

BADEKAR: Yör udgiver nyt nummer og har et debutalbum lige på trapperne

Den danske gruppe Yör er klar med endnu en single og annoncerer samtidig datoen for deres debutalbum

Det er ikke mere end et par måneder siden, at Synth-gruppen Yör delte den første teaser til deres kommende debutalbum med nummeret ”Noget fremmed”.

Nu er de klar med endnu en single, der har fået titlen ”Badekar”, og som udkommer den 17. august. Sidste år blev Yör fremhævet i GAFFAs ”Hold øje med”-sektion.

"Yör formår at blande det fine og intime med det store og eksplosive i et dansksproget tekstunivers, hvor de organiske og elektroniske instrumenter mødes i en skøn forening. Det er Maries lyriske talent, der står i centrum for de rå synths og et bankende hjerte af dyb bas og trommer, ” lød det blandt andet om gruppen.

På det nye nummer ”Badekar” er det stadig det organiske univers, der er i centrum, når forsanger Marie Kildebæk synger om overgangen fra teenager til voksen og om at rive sig løs fra traditioner og forventninger.


Se en liveversion af det nye nummer her 

I en pressemeddelelse sætter hun ord på sangens tilblivelse.

– Jeg skrev teksten, fordi jeg havde lyst til at fortælle min ven, at jeg synes han skulle gå sine egne veje og ikke gå de veje der ellers var udset ham, fortæller Kildebæk og fortsætter:


– Jeg synes selv, at det er sværere end jeg lige troede at være voksen, hvor vi er nu, fordi det kan føles som et meget ’enten/eller’ sted at være med mange forventninger. 

Foruden den nye single annoncerer Yör desuden datoen for deres debutalbum. Albummet har fået titlen Intet så rigtigt og står til at udkomme den 24. november.

I pressemeddelelsen hedder det, at ”albummet er inspireret af den japanske tradition Kintsugi, hvor man reparerer ødelagt keramik ved at lime det sammen med guld. Traditionen udspringer af en filosofi om at se skønheden i det uperfekte og om at skabe et nyt hele, der er smukkere, end det var før.”


Ifølge Yör kommer sangene på debutalbummet til at afspejle denne filosofi ved at minde os om, at livets skår er med til at gøre os til dem, vi er.   

ANNONCE