Nyhed

EFTER FEMSTJERNET KONCERT I KØBENHAVN: Peter Gabriel deler ny single fra kommende album

Den visionære veteran er klar med endnu en forsmag på længe ventet album

Siden januar har Peter Gabriel - med en fjern fortid i progrockbandet Genesis - drypvist udgivet singler som små musikalske smagsprøver på det længe ventede album i/o – Peter Gabriels første albumudspil siden albummet Up tilbage i 2002.

Nu har vi fået endnu én i skikkelse af sangen ”Olive Tree.” Nogle danske Peter Gabriel fans har måske allerede hørt sangen. Den var nemlig med på sætlisten, da den 73-årige veteran i maj besøgte Danmark for første gang i ti år.

”En 73-årig hovedperson, der stadig kan ramme de høje toner, som en skærebrænder, eller så hjertet smelter. Med en altid gennemgående rød tråd af humanisme, respekt for livet og naturen og fremtidstro trods omgivelsernes tunge odds,” skrev GAFFAs anmelder og kvitterede med fem stjerner.


Gabriel har tilsyneladende gennemtænkt udgivelsen af sit kommende album helt ned i de mindste detaljer. Derfor udkom det nyeste nummer ”Olive Tree” på en fuldmåneaften, ligesom det også var tilfældet med albummets første single ” Panopticom” samt de efterfølgende singleteasere.

Temaet for det kommende album er naturen. ”Olive Tree” handler for eksempel om forbindelser, og om hvordan vi mennesker interagerer med naturen og med hinanden.

”På nogle måder tror jeg, vi er en del af alting, og at vi nok har evnerne til at forbinde os til og kommunikere med alt det, vi ofte lukker af for,” udtaler Gabriel ifølge Uncut og uddyber:


”Vi ønsker kun at se og lytte til de ting, der synes vigtige og relevante for os, og lukke støjen fra alt andet ude, selvom der sandsynligvis, gemt i støjen, er alle mulige ting, som kan hjælpe os med at realisere vores plads i denne fremtidige verden.”

”Olive Tree” findes i tre forskellige udgaver. Indtil videre er det det såkaldte Bright-Side Mix, som lytterne har fået fornøjelse af. Senere på måneden udkommer nummeret også i et Dark-Side Mix samt et In-Side Mix.
Hele albummet i/o forventes at udkomme i slutningen af 2023.


Fra Peter Gabriels kogebog - fine oplevelser og lidt bismag

 

ANNONCE