Nyhed

FULDMÅNESANG: Hør første nummer fra Peter Gabriels nye album

Veteranen udgiver nyt nummer forud for forårets danske koncert

Tidligere Genesis-sanger Peter Gabriel har gennem sin lange solokarriere udgivet en række succesfulde numre, heriblandt ”Solsbury Hill”, ”Sledgehammer” og ”In Your Eyes”.

I efteråret forlød det, at Gabriel er på vej med nyt album - det første med nyskrevne sange i over tyve år - og kommer til Royal Arena i København i maj 2023. Og nu er Gabriel så klar med første forsmag på det længe ventede album, i skikkelse af sangen ”Panopticom.”

Den nye sang udkom den første aften med fuldmåne i 2023. Det er ikke tilfældigt, og de kommende sange på albummet i/o (red: albummets navn) vil på samme måde udkomme ved hver fuldmåne. I et interview med Uncut fortæller Gabriel om sine tanker omkring sit kommende album:


”Noget af det, jeg skriver om denne gang, er ideen om, at vi ser ud til at være exceptionelt gode til at ødelægge planeten, som gav os liv, og hvis vi ikke finder nye måder, vi kan genskabe forbindelsen til os selv og naturen og til den naturlige verden, kommer vi til at miste en del. En simpel måde at tænke på det er ved at kigge op i himmelen…og månen har altid draget mig.”

I interviewet forklarer den i dag 72-årige musiker, at han med sit nye album vil prøve at sætte fokus på planeten og genskabe dualiteten mellem menneske og natur. Han vil desuden have os til at se det hele fra et bredere perspektiv.


“Den første sang er baseret på en idé, jeg har arbejdet på, som går ud på at indlede skabelsen af en tilgængelig database, som kan udvides: The Panopticom. Vi begynder at få samlet en ligesindet gruppe mennesker, som måske har muligheden for at føre dette ud i livet, at lade verden se sig selv bedre og forstå, hvad der egentlig foregår.”

Det er efter eget udsagn vigtigt for Gabriel, at vi mennesker begynder at arbejde sammen som en helhed og er åbne overfor oplysning om vores omverden og tager afstand fra dét, man kalder tunnelsyn.

LÆS OGSÅ: KLASSIKEREN FYLDER 20: Peter Gabriel reflekterer over liv og død (gaffa.dk)


ANNONCE