Nyhed

LYT: Our Broken Garden i duet med John Grant på ny single

Our Broken Garden får fornemt besøg på seneste single fra sit første album i tretten år

Efter 13 års musikalsk tavshed gik Anna Brønsted, bedre kendt under sit alias Our Broken Garden, på scenen til Spot Festival 2023. Her løftede hun sløret for, at hun i sensommeren ville vende tilbage med ny musik i form af albummet Blind. GAFFA var til stede ved koncerten dengang, som fik fire stjerner.

I dag udgiver Our Broken Garden så sin sidste single, inden Blind endelig lander 25. august.

Nummeret hedder ”Rain” og er en duet med den amerikanske sanger og sangskriver, John Grant. Brønsted og Grant deler pladeselskab, og i pressemeddelelsen til ”Rain” fortæller Brønsted om det internationale samarbejde.


”Da det gik op for mig, at ’Rain’ ville fungere godt som duet, så tog jeg modet til mig og kontaktede min Bella Union-labelkammerat John Grant. Vi har haft forbindelse på e-mail gennem årene, og jeg har altid følt et varmt bånd til ham, selvom vi faktisk aldrig havde mødt hinanden,” udtaler Brønsted.

Med ”Rain” åbner Our Broken Garden op for et sårbart emne. Den handler nemlig om at være tæt på at miste sit ufødte barn – et emne, som ligger Brønsted meget nært, og som hun selv kan relatere til.

”Det (i sangen, red.) er et par, der synger for deres barn, selvom John egentlig ikke ved det. Jeg blev selv, til min store overraskelse, endelig gravid for tre år siden – selvom jeg år forinden havde fået at vide, at jeg ikke kunne få børn – og oplevede i hver en celle af min krop, at min datter mirakuløst hang ved derinde, på trods af komplikationer og nu er hun to år gammel. Så ja, "Rain" er endnu en sang, vævet af lige dele nervetråde, håb og længsel.”


Med til sangen følger en musikvideo, filmet og instrueret af Tine Reingaard. Om tilblivelsen og arbejdet med musikvideoen lyder det i pressemeddelelsen:

”Musikvideoen er skudt her i København – John var så sød at rejse hele vejen herned fra Island for at være med til optagelserne. Jeg har efterfølgende lavet stop motion animationerne af collager, som jeg har håndklippet i papir, og kombineret dem med Tines smukke optagelser. Det tog pænt lang tid, men jeg er virkelig glad for resultatet, så det var en god investering,” fortæller Brønsted.


Sidst Our Broken Garden var albumaktuel var tilbage i 2010 med albummet Golden Sea. Albummet høstede fire stjerner af GAFFA, og anmelder Ole Rosenstand Svidt kvitterede med ordene:

”Til tider bliver hendes stemme lige lidt for luftig, men det er kun en mindre skønhedsplet på et smukt, stemningsfuldt album, som egner sig fortrinligt til efterårets farver.”

STÆRKE SAGER: Hør Sinéad O'Connors vilde John Grant-fortolkning


ANNONCE