Nyhed

HAVEARBEJDET ER FÆRDIGT: Our Broken Garden annoncerer første album i 13 år

Our Broken Garden klar med tredje album efter ti års ventetid

I 2010 udgav Our Broken Garden, hvis frontkvinde er den østjyske sanger, sangskriver og pianist Anna Brønsted, deres andet album Golden Sea. Albummet modtog fire ud af seks stjerner fra GAFFAs anmelder, og så skulle der til gengæld gå hele 13 år, før vi igen hørte fra Our Broken Garden.  

I slutningen af april 2023 udkom den første single ”Fallen” fra det nye album Blind, der udkommer den 25. august. I en pressemeddelelse fortæller Brønsted, at singlen er stærkt inspireret af det skotske band The Blue Nile og mere specifikt deres nummer ”Downtown Lights”:

”Jeg blev ret inspireret af det bærende riff i sangen, og ”Fallen” er derfor bygget op omkring det samme riff. Jeg inviterede trommeslager Sebastian Rochford fra UK (Damon Albarn, Patti Smith, med flere) over for at indspille med bandet og mig, og sammen fandt vi en god feeling for sangen,” fortæller Brønsted.


Det kommende album Blind skal tage lytteren med på en følelsesmæssig rejse i sjælens dybde, og Brønsted fortæller videre i pressemeddelelsen om, hvad der drev hende til at forlade musikscenen i mere end et årti:

”Mit liv brød totalt sammen. Jeg besluttede at holde op med at skrive sange i denne periode. Det kan lyde kliché-præget, men jeg prøvede at finde ud af, hvad der virkelig betød noget,” fortæller sangerinden bag Our Broken Garden og fortsætter:

”Jeg har altid følt musik som noget dybt meningsfuldt, men selv det at skrive sange føltes i denne periode som noget, der førte mig væk fra det egentlige. Jeg var faret vild og kunne ikke finde vejen tilbage,” afslutter hun.


Og denne gang er Our Broken Garden tilsyneladende kommet for at blive. De kan blandt andet opleves på Spot Festival i denne uge, hvor publikum kan nyde Our Broken Gardens comeback og nye numre fra en plade, der er inspireret af både 70’er-sangskrivere som Neil Young og Joni Mitchell, men også mere moderne r&b-artister som FKA Twigs og Kanye West.

LÆS OGSÅ ALBUMANMELDELSE: Our Broken Garden: Golden Sea

 


 

ANNONCE