Nyhed

NÅR ORDENE SYNGER: Spoken Word Festival med stærkt musikalsk lineup

Spoken Word Festival i Odense omfavner ordets magt i bredeste forstand

– Ord skal ikke læses – de skal synges! – og slammes, jokes – rappes og tales, lyder det i pressemeddelelsen fra Spoken Word Festival i Odense, hvis tema i år er ’tabu’.

Gennem tiderne er der blevet skrevet mange sange om tabuer, og musikken spiller således også en central rolle til årets festival. 

– Temaet ’tabu’ er jo et musikalsk og litterært skatkammer. Vi ved alle, at tabuer er til for at blive brudt. Når vi tør sætte ord på det usagte, bliver vi mindre alene. Der er det talte ord, musikken og litteraturen vores ven, og det kan være både sjovt, rørende og lettende, når nogen peger på elefanten i rummet, udtaler festivalleder Betina Følleslev.


Derfor kan Spoken Word Festival, foruden forfattersamtaler og bogtalks, også præsentere et lineup af stærke musikere, som ikke er bange for at sætte ord på livets tabuer. 

Det er for eksempel sangerinde Mathilde Falch. Sammen med strygerensemblet Who Killed Bambi giver hun en crossover koncert, hvor Falchs tekster og stemme møder Bambis strengunivers.

Tilbage i maj gav Who Killed Bambi koncert med en anden kritikerrost sangerinde, Kira Skov. GAFFA var til stede ved koncerten, som fandt sted i Musikhuset i Aarhus, og gav den fem stjerner.


Festivalgæster kan også opleve rapduoen Binær, som består af vennerne Trepac og Mund de Carlo. Til koncerten vil duoen præsentere tekster fra deres nye album NIVEAU, som udkom i april. Binær har netop afsluttet deres Danmarksturné i et fyldt Pumpehuset i København. I 2021 lagde de vejen forbi spillestedet Stairway i Vanløse, hvor GAFFAs anmelder Peter T. Aagaard gav koncerten fem stjerner

Også de to artister Vilma og Solsort spiller en dobbeltkoncert til festivalen, hvor de lader deres forskellige lyde smelte sammen. Vilma, hvis borgerlige navn er Marie Vilsbøll, udgav i foråret sit debutalbum Kærlighedserklæringer.

”I Vilmas sangskrivning er der spor af både Alberte Winding, Katina, Marie Key og Carl Emil Petersen i form af ærlige, sårbare, umiddelbare hverdagsfortællinger. Albummets instrumentale del er primært akustisk og sparsomt, men det klæder Marie Vilsbølls stærke tekster og melodier at være i centrum. Ikke så mange lag af lyd, bare fokus på den gode sang," hed det hos GAFFAs anmelder Michelle Kornstad, som kvitterede med fem stjerner.  


Spoken Word Festival finder sted fra 16. – 26. august i Odense. Oversigt over det fulde festivalprogram samt billetter til festivalen kan findes her.

ÅBENHJERTIGT MATHILDE FALCH-INTERVIEW: Et helt normalt liv

ANNONCE