Nyhed

ROCKHISTORIE: Fleetwood Mac klar med livealbum fra storhedstiden - lyt til to sange her

Dobbelt livealbum fra gruppens glansperiode er på gaden i næste måned

Fleetwood Macs Rumours udkom i 1977 og står stadig tilbage som en uomgængelig klassiker fra perioden. Nu kan fans så se frem til en liveudgivelse fra netop dén periode i form af Rumours Live.

Dobbeltalbummet, som udkommer den 8. september digitalt, på cd og lp, er optaget i The Forum i Los Angeles den 29. august 1977 og indeholder liveversioner af de fleste af sangene fra Rumours og forgængeren Fleetwood Mac, som var udkommet to år forinden og ligesom Rumours røg til tops på hitlisterne.

Bortset fra en optagelse af "Gold Dust Woman,” som var inkluderet som bonustrack på genudgivelsen af Live i 2021, har ingen af de nyudgravede optagelser været udgivet før. Du kan høre to af sangene herunder.


Rumours udkom i en udvidet jubilæumsudgave tilbage i 2013, hvor man kunne konstatere, at albummet stadig holdt, 35 år efter udgivelsen. 

"Det kunne næsten ikke blive mere turbulent, da et regrupperet Fleetwood Mac i '76 omplantede sig til Californien og gik i studiet for at indspille, hvad der skulle blive et af årtiets helt store succesalbums," hed det i den femstjernede anmeldelse, som fortsatte:

"Bandets to parforhold - Christine og John McVie samt Stevie Nicks og Lindsey Buckingham - var i opløsning, stimulanserne flød, og indspilningerne trak ud i en uendelighed," skrev GAFFAs anmelder og konkluderede:


"Resten er historie, for resultatet blev et dynamisk popalbum, som ikke rigtigt ligner nogen andre plader og som faktisk lyder forbavsende frisk ved genhøret her 35 år efter. På den måde er Rumours noget så paradoksalt som et emblematisk 70'er-album og en tæt på tidløs klassiker på en og samme tid."

Nogle måneder efter genudgivelsen af deres 1977-klassiker kom Fleetwood Mac til Danmark og gav koncert i Jyske Bank Boxen i Herning.


Glædelig genudgivelse fra glansperiodens slutning

 


 

 

ANNONCE