Nyhed

Till Lindemann-klage mod nordirsk kvinde afvist ved landsretten i Hamburg

Retten afviser Lindemann advokaters anmodning om påbud mod nordirske Shelby Lynn. Lynn er desuden blevet inviteret til møde i den tyske forbundsdag.

Landsretten i Hamborg har afvist en ansøgning fra Rammstein-sanger Till Lindemann om påbud mod den nordirske kvinde Shelby Lynn.

Lynn startede #MeToo-skandalen omkring bandet med sine udtalelser efter en Rammstein-koncert i Vilnius. Kvinden fra Nordirland beskrev via sociale medier, at hun muligvis er blevet bedøvet og fysisk såret i nærheden af ​​koncerten.

Hvilke anklager mod Till Lindemann og bandet Rammstein, der kan blive offentliggjort og i hvilken form, er i øjeblikket et meget omstridt spørgsmål ved domstolene.


Advokaterne for bandet og forsangeren fik held med at trække visse medier i retten for injurier. Süddeutsche Zeitung og NDR måtte trække passager fra deres rapportering tilbage, og den tyske blogger Kayla Shyx måtte slette kortere passager i sin meget omtalte YouTube-video.

Landsretten i Hamburg forbød også magasinet Der Spiegel at komme med nogle udtalelser, men Till Lindemanns anmodning om sletning blev også stort set afvist: Kernen i Der Spiegels rapporteringer kan stadig læses online.

Lindemanns advokater havde i den aktuelle sag hos landsretten i Hamborg angrebet tre af Lynns udtalelser i forbindelse med hendes deltagelse i Rammstein-koncerten i maj i Vilnius og ønsket dem trukket tilbage. Ifølge retten er to af de pågældende udtalelser dog ikke udtryk for mistanke mod Lindemann, men derimod "fordømmende konklusioner" fra hendes erfaringer. Lynn hævdede ikke at vide, "hvordan hun fik stofferne, eller hvem der administrerede stofferne til hende", ifølge rettens erklæring. Det tredje udsagn går slet ikke tilbage til Lynn. Derfor afviser retten anmodningen, lyder det ifølge T-Online.


Afvisningen ser Lindemanns advokater dog stadig som en succes. "Selv om vores klients anmodning om forbud blev afvist, taler begrundelsen for afgørelsen til vores klients fordel," lyder det i en meddelelse fra advokatfirmaet. "I det omfang det fremgår, at Shelby Lynn ikke rejste mistanke om, at vores klient (Till Lindemann, red.) havde puttet stoffer i hendes drink, er det klart, at al den efterfølgende rapportering, der rejste netop den mistanke, er ubegrundet."

Ifølge Lynns advokat Jasper Prigge er forsøget på at få Lynn gjort tavs ved hjælp juridiske foranstaltninger tydeligvis mislykkedes. "Det er skammeligt, at hun efter dét, hun oplevede, også blev trukket i retten", siger Prigge til Der Spiegel. ”Det var hr. Lindemanns beslutning. Han kunne have lyttet til hende, men han foretrak at angribe hende gennem advokater. Dette havde han med rette ikke succes med."

Invitation til CDU/CSU i Berlin
Politikerne Dorothee Bär og Julia Klöckner ønsker derudover at tale med Shelby Lynn ved et arrangement arrangeret af det konservative CDU/CSU-parti. Invitationen har til formål at styrke ofres retsstilling ved overgreb.


Ifølge deres egne udsagn mødte Bär og Klöckner Shelby Lynn ved et arrangement arrangeret af "Frauen 100"-kvindenetværket. Den 25-årige fortalte dér ifølge politikerne meget imponerende om sine oplevelser ved en aften, der handlede om kvinders solidaritet og vold mod kvinder. "Da vi, CDU/CSU's parlamentariske gruppe, har ført kampagne for dette emne i lang tid og ikke ønsker at fokusere på de påståede gerningsmænd, men frem for alt på ofrene, har vi inviteret fru Lynn til den tyske forbundsdag til et arrangement arrangeret af CDU/CSU's parlamentariske gruppe,” siger Bär og Klöckner til Der Spiegel.

Deres håb er "at styrke ofrenes perspektiv i den vigtige diskussion om vold mod kvinder, men frem for alt at beskytte kvinder mod alle former for vold gennem vores arbejde".

For alle nævnte personer gælder uskyldsformodningen, og GAFFA vil fortsat følge sagen tæt.


ANNONCE