Nyhed

Rammstein-sanger beskyldes for krænkelser

Rammsteins Till Lindemann beskyldes for krænkelser ved hjælp af knock-out-dråber, og der er angiveligt et såkaldt casting-system bag det hele.

Rammstein-sanger Till Lindemann bliver beskyldt for krænkelser i forbindelse med afterparties efter gruppens koncerter. Bandet nægter alle beskyldninger.

Den irske kvinde Shelby Lynn kom med de første anklager på sin Instagram-profil efter Rammstein-showet i Vilnius i Litauen den 22. maj. (LINK) Hun udtaler at være blevet drugged med såkaldte knock-out-dråber. Hendes hukommelse har derfor en del huller efter hendes eget udsagn. Hun udtaler, at hun blev bragt backstage under koncerten for at have sex med Till Lindemann, hvilket hun afviste, hvorefter Lindemann blev sur, da han troede, at hun var med på den. Der skete dog ikke mere i denne situation. Hun vågnede derefter med en del blå mærker dagen efter på sit hotelværelse og hun siger, at hun ikke ved, hvor disse skader stammer fra.

Derudover beskylder hun Joe Letz, Till Lindemanns solo-trommeslager og personlig assistent for Richard Z. Kruspe (red. Rammstein-guitarist, red.) samt Alena Makeeva (såkaldt casting-director, red.) for sammen med andre at stå for en systematisk udvælgelse af de såkaldte row-zero-piger til Rammstein-koncerterne, hvor kvinderne castes via Instagram, briefes omkring en såkaldt "sexy, goth, kinky dress-code", deres udseende med videre før showet. Der findes en del tekstbesked-screenshots, der angiveligt beviser dette.


Efter Shelby Lynns anklager har flere kvinder bekræftet hendes beskyldninger. Det tyske medie Süddeutsche Zeitung har sammen med NDR lavet en stor efterforskning og har fået flere kvinders lignende beretninger bekræftet på tro og love. (LINK)  

Nu er den tyske influencer Kayla Shyx kommet med en detaljeret video om, hvad der angiveligt foregår til Rammstein-afterpartys.

Hun beskriver den systematiske udvælgelse foretaget af Alena Makeeva af hende og hendes veninde til Rammsteins koncert på Olympiastadion i Berlin i juni 2022. Ifølge Kayla Shyx vælges der en pige per Rammstein-show under det såkaldte pre-party for udvalgte fans, som skal give Till Lindemann et blowjob under Richard Kruspes dj-sæt, inden sangen "Deutschland" spilles. Dette sker eftersigende til HVER Rammstein-koncert. Under Makeevas udvælgelsesproces skal kvinderne blot være under 30 år og have et bestemt udseende.


Shyx blev "castet" af Makeeva og kom med til afterpartyet i Berlin. Makeeva var, efter Shyx' udsagn, yderst venlig og imødekommende. Efter koncertens afslutning følges Shyx og syv andre kvinder med Makeeva mod festen, men i stedet for at komme til selve festen, eskorteres alle piger med fire sikkerhedsvagter til et separat og privat rum med to sorte sofaer. Deres telefoner skulle afleveres på forhånd, da "rockstjerner ønsker privatliv". Makeeva tilbød konstant drinks til kvinderne, hvilket Shyx takkede nej til. Det hele virkede rigtig mærkeligt, og hun endte med at forlade det private rum.

Makeevas opførsel forandrede sig dog 180 grader, da Shyx og to andre kvinder ville forlade det private rum, da der i mellemtiden var blevet gjort store busser klar for at køre kvinderne til Lindemanns hotel. Formentlig til et sex-orgie, ifølge Shyx. Shyx beskriver det konstante frygtindgydende psykiske pres, der blev skabt af Makeeva, og hvordan de fleste formentligt ville bukke under for det pres. Der var heller ikke, på noget tidspunkt, tale om, at kvinderne skulle være potentielle sex-objekter for Lindemann. 

Efter Shyx' video er kommet online, er både Till Lindemanns og Alena Makeevas Instagram-profiler blevet deaktiveret. I mellemtiden har Shelby Lynn politianmeldt sagen, og politiundersøgelsen er sat i gang. 


Kontroversielt digt
Lindemann har blandt andet skrevet et digt, der hedder: "Når du sover" - 

"Wenn du schläfst:
Ich schlafe gerne mit dir, wenn du schläfst.
Wenn du dich überhaupt nicht regst.
Mund ist offen, Augen zu. Der ganze Körper ist in Ruhe.
Kann dich überall anfassen. Schlaf gerne mit dir, wenn du träumst.
Und genau so soll das sein (so soll das sein so macht es Spaß).
Etwas Rohypnol im Wein (etwas Rohypnol ins Glas).
Kannst dich gar nicht mehr bewegen. Und du schläfst, es ist ein Segen."

(På dansk:
Når du sover
Jeg sover gerne med dig, når du sover.
Når du ikke bevæger dig overhovedet.
Munden er åben, øjnene lukket. Hele kroppen i fuldstændig ro.
Jeg kan røre dig alle steder. Sover gerne med dig, når du drømmer.
Og lige nøjagtigt sådan skal det være (sådan skal det være sådan er det sjovt).
En smule rohypnol i vinen (lidt rohypnol ind i glasset).
Du kan slet ikke bevæge dig længere. Og du sover, det er en velsignelse.")


At nogle af Lindemanns tekster chokerer, er naturligvis ikke nyt, men nu er der kommet meget mere fokus på dette digt, efter Lindemann beskyldes for at gøre netop dét, der beskrives i digtet.

I mellemtiden er der i internetfora blevet udsat en dusør på Shelby Lynn, hvor vrede fans angriber hende på det groveste inklusive dødstrusler. Det såkaldte gaslightning af eventuelle/angivelige ofre er også i fuld gang hér. Ligeså fordømmes Rammstein alle mulige vegne på de sociale medier, og dedikerede fans har omvendt startet en underskriftindsamling, #istandwithrammstein samt #justiceforrammstein, som nu også har mange tusind støtter. 

Bandet afviser
Bandet Rammstein har offentliggjort en pressemeddelelse i lørdags, mens bandet var i Odense, hvor de gav to koncerter (oversættelse følger):


"Durch die Veröffentlichungen der letzten Tage sind in der Öffentlichkeit und vor allem bei unseren Fans, Irritationen und Fragen entstanden. Die Vorwürfe haben uns alle sehr getroffen und wir nehmen sie außerordentlich ernst.

Unseren Fans sagen wir: Es ist uns wichtig, dass Ihr euch bei unseren Shows wohl und sicher fühlt – vor und hinter der Bühne.

Wir verurteilen jede Art von Übergriffigkeit und bitten euch: Beteiligt euch nicht an öffentlichen Vorverurteilungen jeglicher Art denen gegenüber, die Anschuldigungen erhoben haben. Sie haben ein Recht auf ihre Sicht der Dinge. Wir, die Band, haben aber auch ein Recht – nämlich ebenfalls nicht vorverurteilt zu werden.“


(Igennem offentliggørelserne i de seneste dage er der opstået irritationer og spørgsmål blandt offentligheden og særligt hos vores fans. Beskyldningerne har ramt os alle sammen hårdt, og vi tager dem yderst seriøst og alvorligt.

Til vores fans siger vi: Det er vigtigt for os, at I føler jer godt tilpas og sikre ved vores koncerter – foran og bagved scenen.

Vi fordømmer enhver form for overgreb og beder jer om følgende: Tag ikke del i fordømmelser på forhånd i enhver form, også over for dem, der er kommet med beskyldninger. Disse mennesker har ret til deres syn på tingene. Vi, bandet, har dog også en ret – nemlig ligeså til ikke at blive dømt på forhånd.)


Tidligere har bandet udtalt følgende på Twitter:

"Med hensyn til beskyldningerne, der cirkulerer på nettet omkring Vilnius, kan vi afvise muligheden af, at det påståede har fundet sted i vores omgivelser. Vi har ikke hørt om nogen officielle undersøgelser om dette emne."

For alle nævnte personer gælder uskyldsformodningen. GAFFA vil følge sagen tæt. Læs lige her vores begejstrede anmeldelse af bandets koncert i Odense i fredags.


ANNONCE