Nyhed

Till Lindemann vinder sag mod medie – og ytrer sig på ny

Nyhedsmagasinet Der Spiegel må ikke længere påstå, at Till Lindemann har gjort kvinder føjelige ved hjælp af knock-out-dråber

Till Lindemann-advokaterne Schertz & Bergmann har fået medhold mod nyhedsmagasinet Der Spiegel. Der Spiegel må ikke længere påstå, at Rammstein-sanger Till Lindemann har gjort kvinder føjelige ved hjælp af såkaldte knock-out-dråber. Derudover kom Lindemann med et opsigtsvækkende ordsprog under afslutningen af den sidste Berlin-koncert i tirsdags.

Rammstein er formentlig Europas største band for tiden. Bandets live-produktion er endda verdens største, og titusindvis af mennesker valfarter fortsat til bandets koncerter. Samtidig oplever gruppen voldsom kritik efter beskyldninger om seksuelle krænkelser. Alene i de sidste dage har GAFFA kunnet berette om aktioner imod bandet (LINK), en dokumentar af mediemagasinet ZAPP (LINK) samt nye beskyldninger imod keyboardspiller Christian "Flake" Lorenz samt om Till Lindemanns ændrede sangpassager i Berlin. (LINK) Nu har Till Lindemann dog fået medhold i en sag mod nyhedsmagasinet Der Spiegel.

Efter den sidste Berlin-koncert tirsdag den 18. juli ytrede Lindemann sig ganske direkte omkring beskyldningerne imod bandet. (LINK) "Dreimal in unserer Stadt, dreimal Berlin, danke dass ihr da wart. Und denkt immer daran: 'Bösen Zungen glaubt man nicht, die Wahrheit kommt doch eh ans Licht.' Dankeschön." (red. "Tre gange i vores by, tre gange Berlin, tak, fordi I var kommet. Og husk til enhver tid: 'Onde tunger tror man ikke, sandheden vil altid komme frem i lyset.' Mange tak.") Med disse udsagn er der endnu en gang plads til spekulationer. En del kilder mener, at Rammstein vil gå i opløsning, når den nuværende Europa-turné er overstået, men det er naturligvis svært at spå om.


Lindemann-advokaterne Schertz & Bergmann har nu offentliggjort en pressemeddelelse den 17. juli. (LINK)

I denne erklærer advokaterne en større succes og et forbud mod nyhedsmagasinet Der Spiegel omkring forsideartiklerne "Götterdämmerung" samt "Sex, Macht, Alkohol, Was die jungen Frauen aus der Row Zero berichten". Der Spiegel må ikke længere vække mistanken om, at forsangeren, ved hjælp af knock-out-dråber eller andre former for stoffer, har gjort kvinder føjelige til sex.

Uddrag af pressemeddelelsen lyder:


"Med en foreløbig bestemmelse af landsretten i Hamburg fra den 14.7.2023 er det blevet Der Spiegel forbudt at vække mistanken om, at Till Lindemann har bedøvet eller lod bedøve kvinder ved hjælp af knock-out-dråber/stoffer/alkohol under koncerter af gruppen Rammstein for at muliggøre det for ham at kunne foretage seksuelle handlinger ved kvinderne. Landsretten Hamburg fastholder i sine begrundelser, at der mangler de påkrævede bevis-kendsgerninger for at rejse så alvorlige mistanker."

Konkret bærer kvindernes på tro og love bekræftede udsagn ikke mistanken, siger domstolen. "Med afgørelsen af landsretten Hamburg er den mest alvorlige mistanke, der er blevet rejst i Spiegel-artiklerne, retsligt blevet forbudt. Derudover forbydes to falske kendsgerningspåstande hos Der Spiegel. Det retslige forbud omfatter 18 lange passager af artiklen." 

GAFFA vil fortsat følge sagen tæt.


ANNONCE