Nyhed

VIBRATIONER: Wafande udgiver single fra første album i 10 år

Feel good-sangeren tog en pause fra rampelyset, men er nu tilbage med første single fra sit kommende album

I 2019 annoncerede manden bag ”Gi’ mig et smil”-hittet, Wafande, at han indstillede sin musikalske karriere for at kaste sig over nye udfordringer. Musikken slap dog aldrig den 40 årige sanger, som nu annoncerer sin nye single ”Vibrationer”, der udkommer 18. august. Gæster i Tivoli kan dog allerede høre sangen live i dag, den 11. august, når Wafande spiller til Fredagsrock. 

I en pressemeddelelse sætter Wafande ord på sin selvvalgte pause.

Han fortæller, at han efter en næsten 10 år lang turné var blevet træt og havde brug for ro til både hoved og krop. Så da Danmark og resten af verden lukkede ned på grund af coronaen, så han det som en mulighed for at trække sig tilbage – for en stund.

– Der blev skrevet i medierne, at jeg var helt færdig med musik, men det var ikke tilfældet,forklarer han.


De seneste år har han tilbragt på danske og udenlandske skrivecamps, hvor han har skrevet og komponeret sange til og med unge talenter. Senere gik turen til Møn, og her faldt musikken pludselig på plads af sig selv:

– Her var et kæmpe studie på 400m2, hvor vi skrev 12 sange på tre dage. Blandt andet en sang til min far der døde for syv år siden. Det har taget flere år og mange forsøg at tage afsked med ham med den rette sang, men lyden på det ’grand piano’ der var i studiet på Møn, lagde den helt rigtige stemning for sangen, og den nærmest skrev sig selv, lyder det i pressemeddelelsen.

Sangen til Wafandes afdøde far må vi stadig vente på at høre. Indtil videre er det ”Vibrationer”, som bliver første lyt på det kommende album, vis titel stadig er hemmelig.

Om singlen fortæller Wafande:


– Jamen jeg bliver simpelthen så glad af den sang. Det er jo en kærlighedssang til den man elsker men også i den grad til livet. Jeg er vild med den organiske lyd i kontrabassen blandet med den dybe lidt mere ’street’ bas. [Jeg red.] glæder mig helt vildt til at spille den live, da jeg er stensikker på den svinger helt vildt. Jeg synes selv det er en ny lyd i instrumentalen, men man genkender uden tvivl Wafande-stilen. Happy go lucky hele vejen. Livet er hvad man gør det til og ikke engang det her regnvejr kan stoppe sommeren i min sjæl.

Sidst Wafande var albumaktuel var med Nyt land fra 2014. Albummet modtog fem stjerner af GAFFAs anmelder Henrik Bæk.

”Musikalsk byder albummet på en blanding af reggae, dancehall, soul og pop, men Wafandes afrikanske rødder fornægter sig ikke, hvilket kommer til udtryk på de afsindigt danseglade ’Til lyset slukker’ og ’Finder min vej’," hed det blandt andet i anmeldelsen.

Afskeds-turnéaktuelle Wafande: Her er mit soundtrack til livet


ANNONCE