Nyhed

Klima, bæredygtighed og teknologi: Statens Kunstfond uddeler tocifret millionbeløb til samfundsrelevante musikprojekter

51 musikdramatiske projekter modtager støtte til nye projekter og initiativer over hele landet

13,7 millioner kroner er blevet uddelt til projekter og forestillinger i krydsfeltet mellem scenekunst og musik. Det skriver Statens Kunstfond. Hele 51 nye projekter får en bid af pengekagen til musikdramatiske initiativer og forestillinger fordelt over hele landet. 

De udvalgte projekter har alle det tilfælles, at de har et samfundsrelevant omdrejningspunkt, som eksempelvis "klimakrisen, bæredygtighed, mistrivsel og teknologi". I en pressemeddelelse skriver Statens Kunstfond, at det Musikdramatiske Udvalg har modtaget i alt 185 ansøgninger, hvor 51 projekter er sluppet gennem nåleøjet til at modtage økonomisk støtte. 

Det projekt, som står til at modtage flest økonomiske midler fra uddelingspuljen er Det Flydende Teater, der får tildelt 900.000 kroner. Det Flydende Teater opsætter musikdramatiske forestillinger på Bådfarten i Furesøen med fokus på nogle af Danmarks største kulturpersonligheder. Konkret har Det Flydende Teater modtaget støtte til deres kommende forestilling Kløvedal - Den nødvendige utopi.


Se selv listen over de 51 udvalgte projekter her.

LÆS OGSÅ: ART MAZE: Kendt sanger er medstifter af nyt kreativt hus og venue

ANNONCE