Nyhed

STÆRK COVERVERSION: Hør Tori Amos fortolke Kendrick Lamar

Den personlige coverversion er inkluderet på aktuelt album med den britiske musiker og producer Trevor Horn

Det er et par år siden, vi sidst fik nyt studiealbum fra Tori Amos. Det var Ocean to Ocean, som udkom i oktober 2021 og gav GAFFA en velkommen anledning til at lave et interview med den stærke, amerikanske sangskriver i hendes engelske eksil. 

Nu er der så nyt fra Amos, som senest kunne opleves herhjemme ved en koncert på Det Kongelige Teater i København i april - i øvrigt efter flere corona-relaterede datoændringer. Amos bidrager nemlig til Trevor Horns nye album Echoes – Ancient & Modern med en coverversion af Kendrick Lamars sang “Swimming Pools (Drank).” Du kan høre den under artiklen.

"Jeg tænkte på sangen som en slags intelligent, moderne amerikansk standard; et rapnummer åbent for fortolkning," udtaler Horn i albummets liner notes og uddyber: 


"Jeg ville gerne have noget, der tydeligt signalerede det 21. århundrede, med en originael, velskrevet tekst, og så foreslog min mangeårige tekniker Tim Weidner denne her. Tori Amos greb idéen om at lægge sig op af Lamars ophidsede swagger undervejs og lavede den intenst cinematisk."

“Swimming Pools (Drank)” udkom oprindeligt på Lamars album Good Kid, M.A.A.D. City i 2012. Tori Amos har en lang historik med personlige fortolkninger af andres sange - både live og i studiet. I 2001 udgav hun albummet Strange Little Girls med sange af blandt andre The Velvet Underground, Depeche Mode, Neil Young og Tom Waits.


TORI AMOS: Jeg forstår ikke kunstnere, som ikke har et forhold til deres fans

 

ANNONCE