Nyhed

OVERRASKELSE: Ed Sheeran klar med nyt album - afslører kæmpe nedtur

"På lidt over en uge erstatttede jeg et helt årtis arbejde med mine dybeste, mørkeste tanker"

Det er efterhånden små halvandet år siden, den nu 32-årige stjerne-sangskriver Ed Sheeran udgav sit femte album - inklusive kæmpehittene "Bad Habits" og "Shivers."

Tilbage i september kom en ny single - inspireret af Sheerans passion for det japanske Pokémon-univers - og i dag har Sheerans selskab så, uden yderligere varsel, sluppet nyheden om hans forestående, sjette album. Albummet, som har fået titlen Subtract, udkommer den 5. maj, og i en pressemeddelelse fortæller Sheeran:

"Jeg har arbejdet på Subtract gennem ti år, hvor jeg har forsøgt at skulpturere det perfekte, akustiske album og i processen skrevet og indspillet hundredevis af sange, med en klar vision om, hvordan jeg synes at det skulle lyde," forklarer Sheeran og uddyber:


"I starten af 2022 skete der en række ting, som ændrede mit liv, min mentale sundhed og i sidste ende også min måde at se på musik og kunst. At skrive sange er min terapi. Det hjælper mig med at få styr på mine følelser. Jeg skrev uden tanke på, hvordan sangene skulle blive; jeg skrev bare det, som kom væltende ud af mig. Og på lidt over en uge erstatttede jeg et helt årtis arbejde med mine dybeste, mørkeste tanker," siger Sheeran og afslører samtidig, hvad det var som rev tæppet væk under ahm for et års tiden siden: 

"Indenfor en måned fortalte min gravide kone mig, at hun havde en svulst, og at der ikke var nogen mulighed for behandling, før fødslen var overstået. Min bedste ven, Jamal, døde pludselig og jeg fandt mig selv i retten, i færd med at forsvare min integritet og karriere som sangskriver. Jeg hvirvlede ned gennem en spiral af frygt, depression og angst. Jeg havde det, som om jeg druknede - med hovedet under vand, med blikket vendt mod overfladen men ude af stand til at komme op og få luft."

Det var denne fortvivlende, personlige situation og følelse, som fandt udtryk i de sange, som nu ser dagens lys til maj, fortæller Sheeran:

"Jeg følte ikke at jeg, som kunstner, med troværdigheden i behold kunne sende et værk ud i verden, som ikke nøjagtigt afspejler, hvor jeg befinder mig, og hvordan jeg har brug for at udtrykke mig på det her tidspunkt i mit liv. Det her album er netop dét. Jeg åbner faldlemmen til min sjæl. For første gang har jeg ikke forsøgt at lave et album, som folk vil kunne lide; jeg udgiver simpelthen noget, som er ærligt og tro mod, hvor jeg står i mit voksenliv," lyder det fra den ærlige superstjerne.


Alle elsker Ed!

ANNONCE