Nyhed

SheCanPlay x Det Kongelige Teater: Unge talenter inviteres til at optræde på en af landets vigtigste kulturinstitutioner

I et interview med GAFFA fortæller SheCanPlay, et musikfællesskab for unge kvinder og kønsminoriteter, om deres kommende samarbejde med Det Kongelige Teater

SheCanPlay vandt prisen som Årets Forbillede til Danish Music Awards 2020. I løbet af de næste fire år har de med et støttebeløb på knap fem millioner fra Tuborgfondet fået mulighed for at realisere nogle af de mange drømme og håb, der gav anledning til at starte fællesskabet i 2017.  

SheCanPlay står bag navne som Agnes Hartwich, Maddy, Bathsheba og Mercedes. To gange årligt inviterer de et nyt hold unge talenter i alderen 13-23 år til at tage del i fællesskabet og få undervisning og sparring til blandt andet sangskrivning og juridiske rettigheder inden for branchen.

- SheCanPlays formål er at forbedre kønsbalancen i den danske musikbranche på både charten, scenen og bag knapperne. Det arbejder vi for ved at styrke unge kvinder og kønsminoriteters talent og muligheder for at dyrke musikken på et højt plan. Det er vigtigt at skabe mere diversitet og en mere mangfoldig repræsentation, som unge kan spejle sig i og føle sig mødt i, udtaler Mette Ohlendorff, der er daglig leder i SheCanPlay.


LÆS OGSÅ: SheCanPlay spiller op til spirende kvinder

Den kommende årgang skal spille koncert i Operaens Foyer

I går (1. februar, red.) åbnede SheCanPlay ansøgningsrunden for den kommende årgang, der skal starte i marts 2023. Den kommende årgang kommer til at tage del i musikfællesskabets samarbejde med Det Kongelige Teater, hvor forløbet ledes af Mette Dahl Kristensen fra Who Killed Bambi. Under dette forløb får de unge talenter altså lov at prøve sig selv af på en af landets vigtigste kulturinstitutioner:

- Her skal SheCanPlay-medlemmerne samarbejde omkring sange, som de selv har komponeret med musikere fra Det Kongelige Kapel. Et møde, hvor det rytmiske møder det klassiske, og hvor det etablerede møder det upolerede, udtaler SheCanPlays daglige leder, Mette Ohlendorff. 


Forløbet med Det Kongelige Teater skal munde ud i en koncert i Operaens Foyer, hvor sange komponeret af medlemmerne selv, og som bliver lavet om til klassiske arrangementer, spilles i samarbejde med musikere fra Det Kongelige Kapel.

SheCanPlay etablerer nyt fysisk rum for deres medlemmer

Bevillingen fra Tuborgfondet har ligeledes gjort det muligt for SheCanPlay at drømme større – og det også i helt fysisk forstand. De planlægger nemlig at skabe et fysisk rum, hvor både tidligere og nuværende medlemmer i fremtiden kan mødes og skrive musik sammen:


- Mange medlemmer fremhæver, at SheCanPlay er det fællesskab, de har savnet. Flere oplever at sidde meget alene derhjemme med deres musik og er udfordret på at indgå i sociale fællesskaber omkring musikken. Derfor vil vi gerne tilbyde mere af det fysiske samvær, så vi i endnu højere grad kan støtte de unge medlemmers trivsel. Så vi håber på at kunne lave et fast fysisk sted.

Indtil nu har undervisningen fundet sted diverse steder i branchen som fx underviseres musikstudier, forskellige musiske højskoler og ikke mindst på VEGA, som de har et fast samarbejde med.

Hvis du passer SheCanPlays målgruppe og drømmer om at udvikle dit musikalske talent i samarbejde med dygtige professionelle, kan du fra i dag søge om optagelse på shecanplay.dk.


ANNONCE