Nyhed

A Colossal Weekend 2023 annoncerer to amerikanske navne

Lingua Ignota og Midwife gæster den københavnske festival

A Colossal Weekend, en festival som finder sted på Vesterbro i samarbejde med Vega, er ny klar til at tilføje to navne til plakaten.

A Colossal Weekend er en festival præget af dystre temaer og dertilhørende eksperimenterende lyduniverser inden for rockmusikken. Den løber fra den 11. til den 14. maj 2023. De to nyannoncerede navne er amerikanske Midwife og Lingua Ignota. Foruden det musikalske program vil man også kunne opleve en række happenings i løbet af festivalen.

Midwife, alias Madeline Johnston, udforsker sorgen og dens udtryk på en eksperimenterende og indviklet måde, så det fremstår frodigt og organisk. Hendes mest afspillede nummer på Spotify hedder "Sickworld." I dette nummer vender hun sin foragt og utilpashed udad og taler om et sted, som hun ikke længere kan komme tilbage til, fordi det ikke længere eksisterer i denne ”syge verden”. Midwife-sangeren kalder selv sin musik for Heaven Metal, og den kan beskrives som eksperimentel og følelsesladet popmusik.

Lingua Ignota, Kristin Hayter, dykker også ned i nogle dystre temaer, såsom vold, hævn og overgreb i flere former. Hun formår at italesætte de ting, vi helst ikke vil tale om med sin særlige lyd og stemme. Dette forstærkes ved hjælp af elektroniske elementer, og spænder genremæssigt fra black metal til folkemusik, som nogle gange går over i kirkelig orgelmusik. På samme måde, som man kan udforske forskellige smage i en madret, kan det være interessant at se på hendes musik – hvilke krydderier er der egentlig puttet ned i hendes gryderet af musik?Til A Colossal Weekend 2023 kan man (indtil videre) se frem til at høre følgende:

Boris (JP)

Inter Arma (US)


Lingua Ignota (US)

Liturgy (US)

Messa (IT)


Midwife (US)

Moe (NO)

Man kan købe billetter til A Colossal Festival lige her.


Om A Colossal Weekend

Festivallen opstod i et samarbejde mellem Vega Vesterbro og bookingagenturet Colossal. Der vil især være fokus på sludge, black metal, post-metal og post-rock. Dog vil der være enkelte indslag fra techno-, neo classical og jazzartister. Festivalen realiseres med økonomisk støtte fra Københavns Kommune, Basement, Tuborg og Liveurope.

LÆS OGSÅ: A Colossal Weekend klar med fuldt program og spilleplan


ANNONCE