"I dag vil jeg lytte. Senere på foråret vil jeg vende tilbage til musiklivet med en musikhandlingsplan"
I efteråret fik Danmark ny regering - og dermed også ny kulturminister. I en tale til ministeriets ansatte i forbindelse med tiltrædelsen udtalte Jakob Engel-Schmidt (Moderaterne) blandt andet:
"Selv er jeg et menneske, som har prøvet succes og nedture. I min tid som kulturminister vil jeg forsøge at lytte mere, vise min begejstring for kulturen, og jeg vil favne bredt."
Og netop at lytte er da også ministerens hensigt i dag (30. januar, red.), hvor han har inviteret repræsentanter for en række af musikbranchens organisationer til stormøde. På dagordenen er musiklivets aktuelle udfordringer og prioriteringer, og hensigten med mødet er at give ministeren input til en ny musikhandlingsplan.
”Det er vigtigt for mig at have en løbende dialog med musikbranchens aktører for at blive klogere på, hvordan branchen selv ser sine udfordringer og udviklingsmuligheder for musikken herhjemme og i udlandet," udtaler Jakob Engel-Schmidt i en en pressemeddelse og tilføjer:
"I dag vil jeg lytte. Senere på foråret vil jeg vende tilbage til musiklivet med en musikhandlingsplan, som skal være med til at give musikken gode forudsætninger for både at komme rundt i hele landet, ud i verden og hjælpe musiktalenter – uanset for eksempel køn – med at udfolde sig.”
Den første musikhandlingsplan blev lanceret i 2004. Den kommende musikhandlingsplan vil gælde frem til 2026 og indeholde forslag til indsatser, der skal styrke musikmiljøet i Danmark.
Blandt deltagerne med dagens stormøde er repræsentanter for Dansk Live, Dansk Musiker Forbund, Dansk Artist Forbund, Autor, Danske Populær Autorer, Dansk Komponistforening, Rosa og Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik - og så er en række af partiernes kulturordførere inviteret til at lytte med.
Stor brancheorganisation: Et skuffende regeringsgrundlag for musikbranchen