Nyhed

LYT: Katie Melua klar med ny single om at være kvinde i musikbranchen

Den georgisk-fødte sangskriver er klar med en forsmag på sit niende album

Katie Melua, den prisvindende sangerinde og sangskriver, har netop frigivet sin nye single "Golden Record" og dertilhørende musikvideo. Singlen markerer starten på et nyt kapitel i hendes 20 lange musikkarriere, og fans kan forvente en mere personlig og ærlig side af Katie i hendes musik, forlyder det i en pressemeddelelse.

I forbindelse med den nye single annoncerer Katie Melua samtidig sit niende studiealbum, Love & Money, som udgives den 24. marts 2023. Med hele 56 platin-certificeringer gennem karrieren er Melua en af Englands bedst sælgende musikere gennem de sidste to årtier.

I april og maj 2023 drager drager Melua på turné med det nye album, som ifølge pressematerialet er inspireret af Meluas egen udvikling gennem de sidste to år og tematiserer taknemmelighed, positivitet i en ny relation og vigtigheden af at elske sig selv.

Det er et album om forandring og om Meluas forsøg på at give slip på ”den grundlæggende tro om, at lykken fylder mindre end det modsatte gør,” som det formuleres i pressemeddelelsen.


”Golden Record” markerer på mange måder starten på noget nyt i Katie Meluas liv. Hun har gjort sig enormt mange tanker om sit ståsted i livet, ændringer og hvad der virkelig betyder noget - herunder at finde balancen mellem karriere og familie. Om "Golden Record” fortæller Katie:


”Den handler om, hvordan scenen forandrer sig, om at være kvinde i musikindustrien og hvor underligt, jeg har det, og hvor heldig jeg føler mig at have et job, som jeg er afhængig af. At have den tilgang gennem næsten 20 år siden fik mig til at være meget dogmatisk og efterlod meget lidt plads til livet derhjemme," forklarer Melua og uddyber:

"Før jeg vidste af det, var tiden fløjet afsted og jeg var 36, nyskilt, kørte i et højt tempo med musikken, samtidig med at mennesker omkring mig, venner, alle var gift og lavede babyer. Og selvom jeg trak lige netop det her strå, kunne lave musik og gå på scenen og derved gjorde alt det, jeg troede min sjæl havde brug for, vidste jeg, at stabilitet på hjemmefronten ikke var til stede og ideen om far-mor-børn forsvandt," lyder det fra sangerinden, som tilføjer:

"Da jeg skrev ”Golden Record," var det som om, at jeg endelig sluttede fred med det hele, accepterede hvordan tingene forandrer sig i industrien, at være glad for mit lod i hjemmet og at være klar til at stå ansigt til ansigt med frygten ved at give slip på den evige rutsjebanetur i musikindustrien.”


Katie Melua har i overført og fysisk betydning rejst langt. Oprindeligt kommer hun fra Tbilisi, Georgien, og hendes bløde stemme er fløjet dybt ind i hendes fans hjerter med blandt andet ”The Closest Thing To Crazy” og ”Nine Million Bicycles”. Hun besøgte Musikhuset i Aarhus i 2018, og under COVID19-pandemien i 2020 gav hun en livestreamet koncert for sine mange fans.

LÆS OGSÅ: Uskyldsren autenticitet og moden styrke

ANNONCE