Nyhed

Katie Melua udgiver akustisk album

GAFFA.dk – alt om musik

Det er en akustisk version af Meluas seneste albumudgivelse

Tilbage i 2020 udgav den georgisk-britiske sanger og sangskriver Katie Melua sit ottende album, der passede går under titlen Album No. 8. Da albummet blev udgivet under pandemien, kunne sangeren af gode grunde ikke komme ud og spille det live. Det fik Melua til at invitere sine fans til en akustisk koncert online. Det resulterede i, at Melua fandt ud af, at hendes stemme passede perfekt til dette format. Derfor udgiver hun nu Acoustic Album No. 8. Du kan høre det nederst i artiklen.

Idéen med albummet er, at det skal lyde som et intimt liveshow, og det har Meluas bror, Zurab Melua, været med til at realisere. Han har nemlig både arrangeret og produceret den nye akustiske version af 2020-albummet - et samarbejde, som Katie Melua er entusiastisk omkring:


"Jeg er stolt af disse sange og savnede muligheden for at turnere, da albummet udkom sidste år. At fremføre dem på denne destillerede måde har givet dem nyt liv. Zurab har et strålende sind, og vi var i stand til at gøre alt, udover mastering, hjemme, som ligger i en smuk del af London. Jeg tror, ​​at roen og den grønne park i området er en del af atmosfæren på pladen," udtaler hun i en pressemeddelelse.

Den 37-årige sangerinde, sangskriver og guitarist fik sit gennembrud som blot 19-årig med debutalbummet Call off the Search (2003), der solgte mere end 1,8 millioner eksemplarer i de første måneder. Pladen indeholdt blandt andet hittet ”The Closest Thing to Crazy”.

Debuten blev i 2005 fulgt op med albummet Piece By Piece (2005), hvorpå man finder storhittet ”Nine Million Bicycles”. Derudover har den store stemme, der gemmer sig bag Katie Melua, erhvervet hende 56 platin-plader og har affødt over 11 millioner solgte album.


2020-albummet Album no. 8 fik fire stjerner af GAFFAs anmelder, der blandt andet skrev: "Det talent, hun allerede som barn udviste og siden har raffineret, er i den grad intakt. Og personligt oplever jeg det igen-igen som slående, at Katie Melua har formået at bibeholde sin uskyldsrene autenticitet."

LÆS OGSÅ: Uskyldsren autenticitet og moden styrke


ANNONCE