Nyhed

VARM OP MED FRÄULEIN: Den officielle sang til VM-slutrunden i kvindefodbold – hør den her

Det danske kvindelandshold er med i slutrunden for første gang i 16 år. Det fejrer de med det danske rockband Fräulein.

Om tre uger løber kvindelandsholdet på banen til Danmarks første deltagelse ved en VM-slutrunde i kvindefodbold i 16 år. Denne gang bliver det til lyden af det danske rockband Fräulein, der i samarbejde med Kvindelandsholdet synger om guldhåb på singlen ”Vi gør det hele igen”.

Titlen refererer til tiden før FIFA's verdensmesterskabsturnering (est. 1991), hvor der fra 1970 og frem blev afholdt uofficielt verdensmesterskab, hvor de danske kvinder vandt over Italien i 1970 og Mexico i 1971. I dag spiller Kvindelandsholdet deres sidste træningskamp mod Spanien, inden de den 22. juli møder Kina til første kamp.

Derudover er sangen naturligvis også en hyldest til kvindelandsholdet i det hele taget, som Fräulein fortæller mere om i en pressemeddelelse:


”VM-sangen er en hyldest til Kvindelandsholdet, der er nogle af landets førende atleter, som hver dag kæmper for at blive endnu bedre. De træner igen og igen og arbejder hårdt for at gøre sig umage for at repræsentere Danmark ved VM, og det kan ikke anerkendes nok, at de lægger blod, sved og tårer i det her,” lyder det fra bandet, der har fået Kvindelandsholdet med som kor på sangen.

Udover at Kvindelandsholdet synger kor på flere sekvenser i ”Vi gør det hele igen”, er de naturligvis også med i den musikvideo, der udkommer på åbningsdagen den 20. juli.


Landsholdsanfører Pernille Harder fortæller, at hun glæder sig vildt meget til at høre de danske fans skråle med på den nye sang – særligt, når slutrunden foregår så langt væk fra Danmark:

”Når der er så langt til VM-slutrunden i Australien, håber vi, at sangen kan holde den rød-hvide fodboldstemning varm herhjemme i Danmark. Vi kommer i hvert fald til at tage den med i højttaleren på stadion og i omklædningsrummet,” lyder det fra anføreren.

LÆS OGSÅ: FOTOSERIE: Artigeardit, Shaka Loveless, Wafande med flere hyldede FCK


ANNONCE