Nyhed

DET SIDSTE ORD: Peter Belli gav et sidste interview med Mikael Bertelsen før sin død

Du kan se den afdøde rocklegendes afskedsinterview på TV2 fra på lørdag

Povl Dissing og Bent Fabricius-Bjerre gjorde det. Lise Nørgaard, Uffe Ellemann-Jensen og Ritt Bjerregaard ligeså. Og nu er det så offentliggjort, at også nyligt afdøde Peter Belli gav et stort afskedsinterview til den anerkendte journalist Mikael Bertelsen før sin død i torsdags (8. juni, red.). 

Det er blevet til sjette udsendelse i programrækken Det sidste ord, som vises på TV2 på lørdag den 17. juni klokken 21.10 og herefter vil være tilgængeligt via TV2 Play. Programrækken laves i et samarbejde med Det Kongelige Bibliotek, som opbevarer råbåndene med interview for eftertiden.

"Konceptet inviterer til særligt intense samtaler og kan vise nye aspekter af de interviewede, som ikke kan findes i vores andet historiske kildemateriale," udtaler Tonny Skovgård Jensen, vicedirektør og chef for kulturarv på Det Kgl. Bibliotek, i en pressemeddelelse. 


I pressemeddelelsen fortæller Mikael Bertelsen samtidig en bevægende - og karakteristisk - anekdote fra tilblivelsen af programmet. "June var som altid med den dag, jeg optog samtalen med Peter Belli. Han kyssede hende farvel, inden vi gik ind i det hermetisk lukkede studie," fortæller Bertelsen og tilføjer:

"Efter optagelsen kørte jeg Peter og June hjem til deres hus ved Køge Bugt, og på dørtrinnet sagde Peter: 'Jeg kan forstå, at det er et fint selskab, jeg havner i her'. Jeg svarede, at det var ham, der gjorde det til et fint, seriøst selskab," siger Mikael Bertelsen og tilføjer:

"Jeg håber, at Peter Bellis budskab kommer til at skinne igennem. Det var vigtigt for ham at fortælle, at det var musikken, der fik ham til at overleve alt."


NEKROLOG: Han var her for at synge – Peter Belli er død, 79 år

 

ANNONCE