Nyhed

HUN BLIVER STOR I 2023: Islandske Laufey annoncerer nyt album – hør den nye single her

Laufey var at finde på GAFFAs guide ”De bliver store i 2023 – internationale navne” – nu annoncerer hun nyt album og udgiver anden single fra albummet

Den 24-årige islandske sanger Laufey udgav i 2021 debut-ep’en Typical of Me. Derefter er det gået drønstærkt for den unge sanger, der med sine sange har kreeret en underskøn tidslomme med blandinger af jazz, klassisk musik og pop. I øjeblikket har hendes mest hørte single ”Let You Break my Heart Again” knap 60 millioner afspilninger på Spotify, og for et par dage siden kom anden singleforløber fra hendes kommende andet album Bewitched.

Den nye single ”Promises” – hvortil der også er kommet en musikvideo – er en jazzet klaverballade, der fortæller historien om, hvor svært det kan være at sige fra over for en usund relation. Laufey fortæller selv følgende om den nye single:

””Promise” er en sang, der handler om den der ene person, du ikke kan give slip på – den person, du lovede dig selv ikke længere at tale med, men som du altid går tilbage til. Den starter med et løfte om at bryde båndene til en elsker og ender med den uundgåelige tilbagevenden til den selv samme elsker,” fortæller den islandske sanger, der startede karrieren i den islandske version af The Voice.


Albummet Bewitched er sat til at udkomme den 8. september og følger i kølvandet på debuten Everything I Know About Love fra 2022. Debuten modtog fire ud af seks stjerner fra GAFFA:

”Der er noget uskyldsrent og originalt over hendes udtryk, over hendes tekster, over hendes betoninger og beretninger. Og det er den renhed, der drager. Mere end noget andet. For skulle man være fræk, kunne man sige, at der er noget pænt og poleret over udtrykket, noget alt for raffineret, næsten konturløst. Når jeg ikke siger det, er det fordi, der forekommer mig at være en sanselig oprigtighed i Laufeys materiale og forløsningen heraf,” lyder det blandt andet fra GAFFAs anmelder.


I maj udgav Laufey ”From the Start” – den første single fra det kommende album. Den single har allerede akkumuleret 19 millioner afspilninger på Spotify. Laufey fortæller i pressemeddelelsen også om, hvad man kan forvente af det kommende album:

”Det er et kærlighedsalbum – hvad end der er tale om kærlighed til en ven, elsker eller livet. Det første album berørte mange ting som at flytte ud af mit barndomshjem og det at flytte til en ny by for første gang; at være voksen. Med dette album (Bewitched, red.) har jeg oplevet lidt mere end det, og jeg skriver om magien ved det at elske at være ung,” afslutter hun.

LÆS OGSÅ: GUIDE: De bliver store i 2023 – internationale navne


ANNONCE