Nyhed

Rammstein truer med sagsanlæg mod både dem, der har beskyldt dem for overgreb, og pressen

I sidste uge blev Rammsteins Till Lindemann beskyldt for en række krænkelser oven på nogle "castede" afterparties i forbindelse med deres turné. Nu svarer bandet igen.

Forsanger i Rammstein, Till Lindemann, blev i sidste uge anklaget for flere krænkelser, der skulle have fundet sted til nogle afterparties, bandet havde planlagt, efter koncerterne på deres igangværende turné. 

En irsk kvinde - der havde været med til et afterparty efter en Rammstein-koncert i Litauen - beskrev således på sociale medier, at Till Lindemann var blevet aggressiv over for hende, efter at hun afviste at have sex med ham. Morgenen efter vågnede hun op med kraftige blå mærker og mente, at der var stoffer i en drink, hun fik til festen sammen med rockbandet. 

Derudover beskyldte hun Joe Letz (der er Till Lindemanns solo-trommeslager og personlig assistent for Rammstein-guitarist Richard Z. Kruspe), samt Alena Makeeva, der angiveligt skulle være en slags casting-director af de omtalte afterparties, for, sammen med andre, at stå for en systematisk udvælgelse af de såkaldte row-zero-piger til Rammstein-koncerterne, hvor kvinderne castes via Instagram og briefes omkring en såkaldt "sexy, goth, kinky dress-code" før showet.


Efter den irske kvindes anklager har flere kvinder tilsluttet sig, og også fortalt deres historier om lignende oplevelser med Till Lindemann og bandet.  

Bandet afviser

Rammstein offentliggjorde på sociale medier, under deres koncerter i Odense, at de afviste anklagerne.

"Med hensyn til beskyldningerne, der cirkulerer på nettet omkring Vilnius (byen i Litauen, hvor overgrebene angiveligt skulle være fundet sted, red.), kan vi afvise, at det påståede har fundet sted i vores omgivelser. Vi har ikke hørt om nogen officielle undersøgelser om dette emne." 

Og nu er der altså atter nyt i sagen, hvor Rammstein tager til kraftigt genmæle og endda truer med at lægge sag an mod både dem, der har beskyldt dem for overgreb og pressen. 

I en mail fra et advokatfirma understreger de, at anklagerne - ifølge dem - "er uden undtagelse usande". 


"Hermed erklærer vi, at Till Lindemann, forsangeren for det tyske band Rammstein, bliver repræsenteret af os i ytrings- og presseretslige sager.

På sociale medier, særligt Instagram, Twitter samt YouTube, er det kommet til yderst alvorlige beskyldninger imod vores klient.

Det er gentagne gange påstået, at kvinder ved hjælp af knock-out-dråber blev bedøvet ved koncerter af Rammstein for at gøre det muligt for vores klient at foretage seksuelle handlinger med dem.
Disse anklager er uden undtagelse usande. Vi vil omgående igangsætte retslige skridt imod hvert enkelt individ på grund af disse beskyldninger.

Anklagerne er blevet taget op af talrige medier og viderespredt. I et stort antal er det kommet til utilladelige beskyldninger. Her blev der ikke kun forsømt at researche kendsgerninger i tilstrækkeligt omfang, men også forskriften om at berette objektivt og nuanceret er blevet overtrådt.

Næsten alle medier forsømte at indhente en stillingtagen fra vores klient. Såfremt reglerne om objektiv, balanceret journalistik ikke blevet overholdt, vil vi også retsligt gribe ind over for dette på vores klients vegne.

Advokaterne Simon Bergmann og Prof. Dr. Christian Schertz” (oversat af Alexander Hemstedt)

ANNONCE