Nyhed

FESTIVALÆNDRINGER: NorthSide lukker færre gæster ind i kølvandet på kritik

Festivalgæster oplevede trængsel, køer og besvær med at komme hjem sidste år

2022 var et rekordår for den aarhusianske festival NorthSide, hvor mere end 40.000 gæster mødte op på den nye festivalplads i Eskelunden.

Hvad der, isoleret set, var en stor succes for festivalarrangørerne, gav imidlertid anledning til en bred kritik fra festivalens besøgende, der oplevede, at menneskemængden føltes for stor til forholdene på og omkring festivalpladsen.

Nu har NorthSide derfor lanceret en række tiltag, der skal sikre, at gæsterne i år får en bedre festivaloplevelse. Hvor der i 2022 blev lukket 40.000 besøgende ind, forlyder det i en pressemeddelelse, at Northside i år sætter et maksimalt antal besøgende på 35.000 og regner med et besøgstal på mellem 30-35.000. Der vil være det samme antal frivillige til at servicere barer og boder, som der var sidste år.


Festivaloplevelsen anno 2022 bød på trængsel og køer rundt omkring på pladsen, mens den overvældende menneskemængde særligt blev tydelig, når gæsterne skulle hjem fra pladsen. Festivalchef Brian Nielsen fortæller i pressemeddelelsen, at de har taget kritikken fra 2022 alvorligt:

”Det er vigtigt for NorthSide at give sine gæster en enestående festivaloplevelse med god service, god plads, korte toiletkøer og nem adgang til mad og drikke. Gæsterne skal kunne nyde musikken og samværet fuldt ud og ikke være irriterede over kødannelse eller trængsel”, lyder det fra festivalchefen.

Derudover annoncerer NorthSide også et re-design af Electra-scenen, efter koncerterne sidste år generede både naboer og andre koncerter på pladsen. Den elektroniske scene bliver overdækket, hvilket arrangørerne håber både bidrager til at skabe en mere intim og klubbet følelse, mens det også formindsker det lydtryk, der gav gener under sidste års festival.


Nedenfor kan du få et overblik over samtlige af de nye tiltag, som Northside har lanceret.

Fakta om nye tiltag

- NorthSide begrænser publikumskapaciteten til 35.000
- Mere personale ved ind- og udgange
- Åhavevej lukkes efter sidste koncert, så der er mere plads til mængden, der skal hjem
- Dedikeret drop-off/pick-up-zone for taxaer i Tøndergade
- Shuttlebusser ved Circle K hvert 10. minut – stopper ved Banegårdspladsen
- Plads til 25.000 cykler

LÆS OGSÅ: EFTER HÅRD KRITIK: Northside strammer op på sikkerheden


 

ANNONCE