Nyhed

LANGT OVER STREGEN: Onkel Reje aflyser shows efter trusler og chikane

Den populære børnevært og musiker er sygemeldt på ubestemt tid

Onkel Reje, alias 53-årige Mads Geertsen, er en af de mest markante profiler inden for dansk børneunderholdning de sidste ti år, og mange børn kan synge med på signatursange som "Jeg kan ikke lide at gå i bad," "Piger der er ude på ballade" og "Mormor" - alle fra debutalbummet Onkel Rejes store pladehits (2013).

Der er imidlertid også dem, der - i ramme alvor - mener, at Geertsen udgør en skadelig indflydelse på børnene, og ikke mindst hans 2019-projekt Onkel Rejes Heavyband gav anledning til kontrovers og påstande om, at Geertsen promoverede satanisme.

Nu forlyder det så, at Geertsen er sygemeldt og har aflyst en række planlagte optrædener efter en række grove trusler og chikane.


"Mads (Geertsen, red.) og hans karakter Onkel Reje bliver lige nu udsat for et angreb, som vi tager skarpt afstand fra. Det består af forvrøvlede og grundløse beskyldninger, men også af grove trusler og chikane," udtaler Morten Skov - chef for DRs B&U-afdeling - til Berlingske Tidende og tilføjer:

"Det vil de fleste blive påvirket af, og det gælder også for Mads. Derfor har han valgt at sygemelde sig og aflyse en række forestillinger," udtaler Morten Skov til mediet. Han betegner truslerne som "langt over stregen" og fortæller, at der er tale om det værste tilfælde af trusler og chikane mod en DR-profil nogensinde.

Onkel Reje debuterede på DR i 2013 og har siden været hovedperson i en lang række programmer, ligesom han har turneret flittigt med karakteren over hele landet. Hans seneste album, En på snotten, udkom i 2022 og høstede fem flotte GAFFA-stjerner. Det samme var i øvrigt tilfældet, da han gæstede Musikhuset i Aarhus med showet Onkel Reje tager røven på dig i efteråret 2022.


KLASSIKEREN FYLDER 50: Da Povl Kjøller revolutionerede børnemusikken

ANNONCE