Nyhed

LIVSLANGT LEGAT: Anne Dorte Michelsen modtager Statens Kunstfonds hædersydelse

Den 64-årige sanger og sangskriver hædres for sit bidrag til dansk kultur gennem mere end fyrre år

I år kan Anne Dorte Michelsen fejre 30 års jubilæum for sit første soloalbum, Mellem dig og mig fra 1983. Dengang var hun midt i tyverne og kunne allerede se tilbage på en succesfuld karriere med den dansksprogede reggae-pop-gruppen Tøsedrengene.

I dag er det så offentliggjort, at Michelsen er blevet tildelt Statens Kunstfonds livsvarige hædersydelse - en ganske særlig ære, som tidligere er tilfaldet blandt andre Annisette Koppel, CV Jørgensen og nu afdøde Flemming Quist-Møller.

Foruden æren indebærer tildelingen en årlig, økonomisk ydelse på mellem 19.000 og 175.000 kroner om året. Ydelsen - eller legatet, om man vil - er nemlig indtægtsreguleret, og du skal tjene mindre end 226.000 kroner om året for at modtage den maksimale sats.


Anne Dorte Michelsen er født og opvokset i Aarhus, hvor hun gik på Aarhus Friskole. Efter endt skolegang flyttede hun til København, hvor hun indledte sin musikalske karriere i bandet Carácas sammen med den senere Tøsedrengene-kollega Gitte Naur. Bandet nåede at udgive et enkelt album, En strålende tid, som udkom i 1980.

Naur var også med, da Michelsen i 1994 - langt inde i en succesfuld solokarriere - søsatte det satiriske projekt Venter på far, som skulle vise sig at blive særdeles populært. I 2013 dannede hun duoen Anne Dorte og Maria sammen med Tøsedrengene-kollegaen Maria Bramsen. De turnerede flittigt i de følgende år og udgav et enkelt album med nyskrevne sange i 2019.

Til juni udgiver Michelsen sit første soloalbum i syv år, og til efteråret tager hun på turné med både nyt og velkendt materiale. I forbindelse med annonceringen af album og turné tilbage i marts udkom en forsmag på albummet i form af sangen "Fucking feminister."

Tilfredshed og stilstand i den musikalske forstad


ANNONCE