Nyhed

LIVSLANGT LEGAT: Anne Dorte Michelsen modtager Statens Kunstfonds hædersydelse

Den 64-årige sanger og sangskriver hædres for sit bidrag til dansk kultur gennem mere end 40 år

I år kan Anne Dorte Michelsen fejre 30 års jubilæum for sit første soloalbum, Mellem dig og mig fra 1983. Dengang var hun midt i tyverne og kunne allerede se tilbage på en succesfuld karriere med den dansksprogede reggae-pop-gruppe Tøsedrengene.

I dag er det så offentliggjort, at Michelsen er blevet tildelt Statens Kunstfonds livsvarige hædersydelse - en ganske særlig ære, som tidligere er tilfaldet blandt andre Annisette Koppel, CV Jørgensen og nu afdøde Flemming Quist Møller.

Foruden æren indebærer tildelingen en årlig, økonomisk ydelse på mellem 19.000 og 175.000 kroner om året. Ydelsen - eller legatet, om man vil - er nemlig indtægtsreguleret, og du skal tjene mindre end 226.000 kroner om året for at modtage den maksimale sats.


Anne Dorte Michelsen er født og opvokset i Aarhus, hvor hun gik på Aarhus Friskole. Efter endt skolegang flyttede hun til København, hvor hun indledte sin musikalske karriere i bandet Carácas sammen med den senere Tøsedrengene-kollega Gitte Naur. Bandet nåede at udgive et enkelt album, En strålende tid, som udkom i 1980.

Naur var også med, da Michelsen i 1994 - langt inde i en succesfuld solokarriere - søsatte det satiriske projekt Venter på far, som skulle vise sig at blive særdeles populært. I 2013 dannede hun duoen Anne Dorte og Maria sammen med Tøsedrengene-kollegaen Maria Bramsen. De turnerede flittigt i de følgende år og udgav et enkelt album med nyskrevne sange i 2019.

Til juni udgiver Michelsen sit første soloalbum i syv år, og til efteråret tager hun på turné med både nyt og velkendt materiale. I forbindelse med annonceringen af album og turné tilbage i marts udkom en forsmag på albummet i form af sangen "Fucking feminister."


Tilfredshed og stilstand i den musikalske forstad

ANNONCE