Nyhed

ROSKILDE 2023: Ukendt Kunstner føjet til programmet

Nu afslører arrangørerne hvem der lukker Arena-scenen lørdag aften

I 2015 gav Ukendt Kunstner - alias Hans Philip og Jens Ole McCoy - deres første koncert på Roskilde Festival. To år efter gik de hver til sit. I sidste uge vendte de imidlertid overraskende tilbage med det nye album Dansktop - og  nu annonceres det så, at de kan opleves lørdag aften på Arena-scenen på årets Roskilde Festival.

"Ukendt Kunstners lukkekoncert på Arena-scenen bliver den ultimative kulmination på otte dage med fejring af det unikke fællesskab, der findes på Roskilde Festival," lyder det entusiastisk fra programchef Anders Wahrén i en pressemeddelelse. Han tilføjer:

"Deres nye album markerer en ny æra, og det er på Roskilde Festival, at man for allerførste gang kan opleve det live. Det bliver en spektakulær finale – og så er det i øvrigt helt oplagt for os at slutte af med noget, der peger fremad," siger Wahrén og fortsætter:


"Mange har de seneste par uger gættet på og spekuleret i det hemmelige navn, vi har sat til at lukke Arena. Men indtil Dansktop pludselig så dagens lys i fredags, havde de færreste luret, at der var tale om et gensyn med Ukendt Kunstner, et af de største danske musikfænomener fra det seneste årti," lyder det fra programchefen. Han betegner Ukendt Kunstner som banebrydende og kalder dagens annoncering for "prikken over i'et" i årets program:

"De har banet vejen for en helt ny sensitivitet inden for dansksproget hiphop og for mange af de store nye navne, man også finder i vores program, for eksempel D1MA, Tobias Rahim, Ussel og Emil Kruse. Med Ukendt Kunstner har vi sat prikken over i’et for vores samlede program.”

Samtidig annonceringen af Roskilde-koncerten har Ukendt Kunstner meldt deres ankomst til Smukfest i Skanderborg den lille måned senere.


Bøjet i neonlys på Falconer Salens scene

ANNONCE