Nyhed

SOULFYLDT HAVEFEST: Erann DD og Prince-bassist annonceres til dansk musikfestival

Sommarivaparken i Helsingør fyldes endnu engang med jazz, soul og funk

Det er snart tid til anden installation af den danske soulfestival, Soul Garden, der tager form som en overdimensioneret havefest i Sommarivaparken i Helsingør. Sensommerfestivalen løber af stablen fra den 18. og 19. august, og nu er arrangørerne klar med dette års musikprogram, der blandt andre byder på Erann DD og den tidligere Prince-bassist, Ida Nielsen.

Den danske sanger og sangskriver Erann DD debuterede som soloartist i år 2000 med det dobbelt platin-sælgende album Still Believing, der også er navnet på det ubestridte største hit fra sangerens katalog.

I 90’erne var han forsanger i funkbandet Zapp Zapp, og han kan derfor i 2023 fejre 30 år på livescenen. Erann DD har senest udgivet singlen ”Nothing But You” i slutningen af 2022, og det forlyder i en pressemeddelelse, at der er mere ny musik på vej i 2023.


Erann DD deler titlen som hovednavn sammen med Ida Nielsen, der også arbejder under navne som Bassida og Ida Funkhouser. Ida er bedst kendt for sit samarbejde med legendariske Prince fra 2010 og frem til kunstnerens død i 2016, hvorefter hun vendte hjem til Danmark for at søsætte bandet Ida & The Funkboots.

Endnu en garvet dansk musiker indtager scenen i Helsingør, når Mike Andersen og band tropper op på Soul Garden den 18. august. Mike Andersen kan også lige knap og nap fejre 20-års jubilæum for debuten My Love for Blues, men det var særligt med 2010-albummet Echoes, at kunstneren fik vind under vingerne.

Så sent som i 2022 modtog Mike Andersen ikke én, men to DMA Blues-statuetter for bedste album og liveperformance, og der er derfor god grund til at forvente en helt særlig oplevelse, når Mike Andersen og band spiller til Soul Garden.


Derudover føjer Soul Garden yderligere tre artister til dette års musikprogram: Den dansk-færøske r&b- og soul-artist Tamara, jazzbandet David Miilmann Group samt sangskriver og pianist Jordan Jackson. David Miilmann Group og Jordan Jackson gæstede begge Soul Garden i 2022.

Festivalgæsterne kan også se frem til at høre orkestret Trypical Cucumbia, Helsingør-lokale Coppa, Dansk Amerikansk Musikklub og de fem unge jazz-musikere fra A Plane to Catch.

Afsluttende er to dj’s føjet til programmet: Henrik Milling og Katrine Ring.


Der er 1500 billetter til salg til dette års Soul Garden, og billetsalget er i gang lige her.

LÆS OGSÅ: VIDEO: En 11-årig Prince demonstrerer for højere lærerløn

ANNONCE