Nyhed

VIDEO: En 11-årig Prince demonstrerer for højere lærerløn

GAFFA.dk – alt om musik

Et 52 år gammelt klip af Prince, der bliver interviewet, da han er på gaden for at støtte strejkende folkeskolelærere i Minneapolis, er dukket op i en lokal-tv-stations arkiver.

Da den Minneapolis-baserede lokal-tv-station WCCO i anledningen af en aktuel lærerstrejke gik i arkiverne for at grave billeder frem fra en lignende strejke i 1970, faldt journalisterne over en uventet historisk skat. Blandt optagelserne af strejkende lærere dukkede en voxpop op med børn fra en af de strejkeramte skoler, og blandt børnene, der udtrykte deres støtte, lyste et velkendt skævt smil op. En 11-årig dreng med lidt for mange voksentænder i den endnu lille mund svarede med en blanding af generthed og kækhed på journalistens spørgsmål:

”Støtter de fleste af børnene strejken?”


”Jep.”

”Hvordan kan det være?”

”Jeg synes, de skal have bedre uddannelse. Og jeg synes, de skal have flere penge, for de tager overarbejde for vores skyld og sådan noget.”


Prince siger ikke sit navn i klippet, og selv om ingen på tv-stationen var i tvivl, var de naturligvis nødt til at få verificeret, at det rent faktisk var ham. Derfor gik jagten ind på en, der kendte Prince som barn. Via en lokal Prince-ekspert fandt de frem til Princes barndomsven og percussionist i Grand Central – Princes første band – Terrance Jackson. Og med Jacksons begejstrede og rørte bekræftelse af den 11-årige drengs identitet var missionen fuldført. De hidtil første levende billeder af Prince som barn var ved et tilfælde dukket op til overfladen. Klippet af Prince kan ses i WCCO’s indslag om opdagelsen her: 

LÆS OGSÅ: Perler fra Princes brydningstid


ANNONCE