Nyhed

FULD KONTROL: Fallulah annoncerer turné og nyt album, der ikke kan streames

Når Fallulah udgiver sit femte album, er det uden om streamingtjenesterne

Den dansk-rumænske sangerinde og sangskriver Fallulah annoncerer i dag sit femte album Celeste. Albummet udkommer senere på foråret, men hvis du er interesseret i at høre det, skal du betale for det – og dit Spotify-abonnement tæller ikke. Celeste kan nemlig ikke streames.

I august 2022 udgav Fallulah singlen ”Autumn Leaves”, og hun modtog særligt meget medieomtale for denne udgivelse, da sangen ikke udkom på nogen streamingtjenester.

I stedet kunne singlen høres ved at købe den som download på Apple Music eller Bandcamp eller ved at tegne et abonnement på tjenesten Patreon for minimum 20 kroner per måned. Lignende forhold gælder også for det kommende album og for den nye single, "Tits of Steel", der udkommer i dag.


Det er et valg, som hun har taget for at stå fast ved musikkens værdi og for at undgå et system, hvor streamingtjenesten tager en al for stor del indtjeningen.

I en pressemeddelelse lyder det, at Celeste er et frit og nytænkende popværk, der både indeholder jazzede trompetsoloer, legesyge vokaler og 70’er-musical-klingende kort. Fallulah fortæller selv om følgende om albummet:

- Celeste er en invitation – her kan vi være sammen på et svedigt dansegulv i New York kl. 3 om natten, på en technicolor jazzklub i fremtiden, i et svævende himmelrum med faldne engle og tindrende stjerner, i refleksionernes stille efterklang.


Fallulah har derfor haft fuld kontrol over alt fra sangskrivning til produktion og ikke mindst udgivelsen, og hun fortæller desuden, at ”der ikke har været et filter mellem mit hjerte og jeres ører – intet lost in translation”.

Albummet kan købes fysisk som cd og lp eller digitalt via hendes Patreon-side eller BandCamp-profil. Cd’en indeholder desuden to bonustracks: "Autumn Leaves" (GRETA remix) og "My Love" (Lydmor remix).

Du kan i 2023 høre Fallulah live på Spot Festival, til Smukfest og ikke mindst på hendes My Love-turné. Hun inviterer også til release-koncert på Rust i København den anden maj. Du finder datoerne til My Love-turnéen nedenfor.


My Love Tour 2023:

28.09.23 Aarhus, Musikhuset
29.09.23 Frederiksværk, Gjethuset
30.09.23 København, Hotel Cecil
05.10.23 Odense, Posten
06.10.23 Struer, Folkets Hus
07.10.23 Viborg, Paletten
12.10.23 Fredericia, Tøjhuset
13.10.23 Vejle, Bygningen
19.10.23 Slagelse, Badeanstalten
20.10.23 Kolding, Godset
21.10.23 Vordingborg, Stars

LÆS OGSÅ: KOMMENTAR: Du har de musikere, du fortjener – og som du betaler for


ANNONCE