Nyhed

GAFFA-Pris-vinderne Blæst: "Man bliver ikke glemt, bare fordi man siger nej til noget"

Bandet Blæst stod i en stor omfavnelse oppe på scenen, da de tog imod prisen "Årets nye danske navn"

Bandet Blæst er nærmest allerede på vej videre fra Musikhuset i Aarhus, da GAFFA fanger dem efter aftenens show. De skal nemlig videre til forberedelserne til et udsolgt Store Vega-show i København. I efteråret 2022 meldte bandet fra, da de var gået ned med stress, men nu har de heldigvis fået værktøjer til at trykke på speederen og bremsen i musikbranchen. 

Hvad vil I sige til dem, der har stemt på jer? 

Fælles: Super mange tak. Tusind, tusind tak!


Anders: Det er ufatteligt, at I gider, og at I gider at blive ved med at stemme til alle de priser, vi bliver nomineret til. Jeg ved, der skal utrolig meget for, at I stemmer til sådan nogle ting. Så det er utroligt rørende, at I gider tage jer tid til det. Det sætter vi meget, meget, meget store pris på. 

Hvad har været det allerbedste, der er sket i 2022 for jer professionelt?

Her er alle enige om, at P3 Guld-prisen for "P3 Lytterhittet" og Roskilde Festival.


Valentin: Det er jo næsten ikke engang til at finde højdepunkter for bare højdepunkter. Jeg tror, det var et meget vildt år, hvis man sammenligner med alt, hvad vi nogensinde har prøvet før. Jeg tror alt, hvad vi prøvede sidste år, egentlig var større og bedre, end det, vi har prøvet nogensinde. Men vi fandt jo så også ud af, at det krævede så også helt nye højder af os rent performance-mæssigt.

Hvad er det vigtigste I har lært i 2022?

Anders: Det er nok, at man godt kan tage en pause, uden at folk falder fra.


Valentin: Altså i virkeligheden er det vigtigste, vi har lært, at lære hinanden bedre at kende, og hvordan vi bliver ved med at skabe sammen. Jeg vidste ikke, hvordan jeg selv ville reagere, og jeg vidste i den grad ikke, hvordan de andre ville reagere. Så det her med at lære hinanden bedre at kende i de situationer er utrolig vigtigt. Det er virkelig at sætte fokus på det, så man kan fange hinanden, når det går hurtigt - og sig selv også.

Anders: Jeg tror, det med at blive tvunget til at være så intime venner med hinanden, og at man kender hinandens inderste følelser og går til fucking psykolog sammen har været utrolig vigtigt.

Så det har mest af alt handlet om at kende hinanden som gruppe for jer?


Fernanda: Ja, og at kende hinandens behov også. Og så at lære at se hinanden bedre, end vi før har gjort. Vi er blevet mere opmærksomme på hinanden, synes jeg.

Hvad skal der ske professionelt for jer i 2023?

Lauge: Jamen, det kan jeg ikke engang huske. Der er simpelthen så mange ting (alle griner). Der er Smukfest, NorthSide og Tinderbox. NorthSide og Tinderbox har vi aldrig spillet på før, så det glæder vi os utrolig meget til. Smukfest har vi spillet på før, og det glæder vi os enormt meget til at gøre igen. 


Anders: Og så tror jeg også bare generelt, at vi faktisk vil tage os tid til det, vi laver, og at hele vores projekt bliver mere fokuseret. Vi har lige haft en tur i Malaga, hvor vi har skrevet musik.

Valentin: Der bliver i virkeligheden lidt mere tid til fordybelse i det hele. Jeg føler, at det hele tidligere har været meget rushed. Vi har hele tiden været et skridt bagud. Nu prøver vi ligesom at komme et skridt foran, og så må vi se, om vi kan finde ud af det.

Det lyder lidt som om, I er i sådan en god accelerationsfase. Hvordan er det i forhold til, at det måske var lidt der, hvor det var "crash and burn" for jer i efteråret?


Fernanda: Jeg tror, vi har nogle helt andre redskaber nu til at kunne køre og stadig holde sådan et steady tempo, uden at det kammer over. Det er vigtigt for os at holde fast i, og det viser det her prisshow (GAFFA-Prisen, red.) heldigvis også, at man godt kan. På trods af vores pause i efteråret gider folk stadig at gå ind og stemme på os. Folk køber stadig billetter til Store Vega, som er udsolgt til i morgen. Man bliver ikke glemt, fordi man siger nej til noget.

LÆS OGSÅ: GAFFA-PRISEN 2023: Og vinderne er...


ANNONCE