Nyhed

Nick Cave kommer til Danmark

Den populære australier lægger vejen forbi Fyn for at tale om sin seneste bog

Noget kunne tyde på, at Nick Cave er blevet glad for Danmark. I 2020 valgte han at holde et sjældent pressemøde i København i forbindelse med en stor retrospektiv udstilling om sit liv og værk. Sidste sommer åbnede han sin første turné i flere år med bandet The Bad Seeds i Aarhus

Og i dag er det så blevet annonceret, at den efterhånden 65-årige rockstjerne kommer forbi Heartland Festival på Fyn den 8. juni. Denne gang er det dog ikke for at synge, men derimod for at tale om sin seneste bog, Faith, Hope & Carnage, sammen med medforfatteren og vennen Seán O'Hagan.

“Det er en drøm, der går i opfyldelse, når vi i dag kan tilføje Nick Cave som hovednavn på årets Talks-program. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi længe har arbejdet på at få Nick Cave til Egeskovs smukke slotspark, og at det nu lykkedes – ovenikøbet i samtale med Seán O’Hagan – er vi så begejstrede over," lyder det fra Juliane Hartsø Lassen, der er ansvarlig for Heartlands Talks-program, i en pressemeddelelse. Hun tilføjer:


"Nick Cave er en af verdens største kunstnere, der med elegance udfolder sit store talent på tværs af blandt andet musik, litteratur og skulptur. Hans evigt nysgerrige undersøgelser af livets store spørgsmål er en stor inspiration, som vi glæder os over, at Heartlands gæster kan opleve live til sommer.”

I katastrofens kølvand

Det er stadig muligt at købe partoutbilletter til festivalen, som også byder på koncerter med blandt andre Robbie Williams, Sting og The Cardigans. Der er også endagsbilletter i salg – lørdag er dog udsolgt – til 1240 kroner eksklusive gebyr.


Faith, Hope & Carnage udkom sidste år og byder på dybsindige samtaler mellem Cave og O'Hagan om blandt andet sangskrivning, cancel culture, Ghosteen-albummet, stofafvænning, Caves tanker om religion, samspillet med hustruen Susie og sønnen Arthurs død i 2015.

"I Faith, Hope & Carnage møder vi Cave i kølvandet på katastrofen: En mand, som med forbilledlig eftertænksomhed og ægte indsigt diskuterer tilværelsen og kunsten fra det helt nye perspektiv, tabet har bibragt," hed det blandt andet i GAFFAs anmeldelse af bogen, og videre:

"Faith, Hope & Carnage er muligvis ikke en bog for det brede publikum. Men for den seriøse fan og/eller den tålmodige læser med vilje og evne til fordybelse og eftertanke er det til gengæld en fremragende bog. Uden illustrationer eller anden lettere fordøjelig lokkemad, men til gengæld fuld af dybde og refleksion, som belønner læseren med nye perspektiver på ikke bare en populær sangskriver, men også på tilværelsen i bredere forstand."


KLASSIKEREN FYLDER 1O ÅR: Da Nick Cave skubbede himlen væk

ANNONCE