Nyhed

NORTHSIDE 2023: Big beat-pionerer lukker fredagen på hovedscenen

The Chemical Brothers er blandt de fire seneste tilføjelser til sommerens program

Den aarhusianske musikfestival NorthSide har spændt buen til sommerens program i 2023. Festivalen gæstes af et væld af store, danske og internationale navne som Pusha T, Lamin, Lukas Graham og The 1975. Nu tilføjer NorthSide big beat-pionererne The Chemical Brothers til fredagens program, hvor de skal lukke hovedscenen, Astra.

I 2022 havde The Chemical Brothers-albummet Dig Your Own Hole 25-års jubilæum. Det markerede GAFFa med et genlyt i vores klassiker-serie, hvor skribenten blandt andet skrev, at ”musikgenren "big beat" aldrig [har] føltes så godt som i 1997, da The Chemical Brothers udgav deres magnum opus Dig Your Own Hole”.

Den britiske duo består af Tom Rowlands og Ed Simons, og de kan i 2023 fejre 30-års jubilæum som band. Deres seneste album No Geography udkom i 2019, og duoen har allerede afsløret, at der er mere på ny musik på vej i 2023. Det er desuden heller ikke første gang, at The Chemical Brothers gæster NorthSide – de var også på programmet i 2016.  


NorthSide fortæller i en pressemeddelelse, at de ser frem til at se The Chemical Brothers fyre op for et nostalgitrip uden sidestykke, når de fredag aften indtager Astra-scenen med deres karakteristiske breakbeat-stil.

Ud over The Chemical Brothers føjer NorthSide det islandske band Kaleo til programmet. Kaleo spillede sidste sommer en udsolgt koncert i Falkoner Salen i København, og nu kan aarhusianske fans af altså se frem til at høre dem i Eskelunden lørdag den 3. juni.

NorthSides nye scene for elektronisk musik, Electra, bliver også to artister rigere. Her er der tale om den australske house-artist Dom Dolla og canadiske Blond:ish. Programmet til NorthSide 2023 er næsten fuldendt, og du kan købe billetter her.


Internationalt navn melder afbud til NorthSide 2023

ANNONCE