Nyhed

Kriseramt Esbjerg-spillested afskediger yderligere tre medarbejdere, blandt andet chefbooker Sebastian Wolff

Sebastian Wolff, en grafiker og en kommunikationsmedarbejder blev afskediget i går. Bestyrelsesformand Kristian Svarrer trak sig i sidste uge og en mulig fusion med Musikhuset Esbjerg er i sigte.

Der er turbulente tider hos det regionale spillested Tobakken i Esbjerg.

Tobakken kæmper med et budgetunderskub, en tidligere bortvist og politianmeldt leder i form af Jan Mols, hvor politiets efterforskningsresultat fortsat afventes, en kommunegaranteret kassekredit på 3.000.000 kroner, en bestyrelsesformand, Kristian Svarrer, der har taget konsekvensen og er gået af og nu også yderligere tre afskedigede: En grafiker, en kommunikationsmedarbejder samt chefbooker Sebastian Wolff, der i øvrigt også er kendt som sanger i Kellermensch. En lang liste. Derudover meddeler spillestedet, at søgningen efter en ny leder er midlertidigt sat i bero. 

I forbindelse med dette og ud fra GAFFAs oplysninger er der nemlig eventuelt et samarbejde og/eller en fusion med Musikhuset Esbjerg i sigte. Dette bliver yderst spændende at overvære i givet fald, da begge spillesteders profiler er ganske forskellige. 


GAFFA har bedt den nuværende, konstituerede leder af Tobakken, Carina Thiim, om en kommentar på baggrund af følgende spørgsmål:

1. I har i dag valgt at afskedige blandt andet chefbooker Sebastian Wolff, der for nærmest alle i branchen gælder som yderst kompetent med et godt netværk. Skyder man sig ikke gevaldigt i foden ved at afskedige dén, der rent faktisk formod at hive spændende navne til Tobakken og Esbjerg? Hvad var bevæggrundene bag dette valg? Fandtes der ingen alternativer?

2. I står, udadtil, uden kompetent booker - hvordan vil I få skibet vendt?


3. Søgningen efter en ny leder er derudover også indstillet - hvad er jeres plan på denne front?

Carina Thiim udtaler til GAFFA: "Tak for dine spørgsmål, som er meget relevante. Jeg kan/må ikke udtale mig. Der afholdes bestyrelsesmøde i morgen (red. i dag, onsdag 1/3/23), og på det møde vil ovenstående blive drøftet.". GAFFA vil naturligvis følge op på dette.

I forlængelse af dette har GAFFA også kontaktet Tobakkens nu tidligere chefbooker Sebastian Wolff og har stillet ham følgende spørgsmål:


Carina Thiim meddelte i går, at der ikke er brug for din ekspertise fremover - hvordan har du det med det?

Sebastian Wolff: "Det er jeg da naturligvis ærgerlig over. Mit hjerte banker stadig for Tobakken, og jeg er stolt over den retning, som Tobakkens kunstneriske program har bevæget sig i. Mit team har gjort mange gode ting for Tobakken, men jeg er især stolt over, at vi er lykkedes med det, som i mine øjne er noget af det sværeste for et spillested – at højne interessen for de mindre koncerter på programmet. I forhold til 2019 har vi i 2022 fordoblet det gennemsnitlige publikums antal til de mindre koncerter. Samtidig nåede vi et billetsalg svarende til før pandemien i et år, hvor spillesteder i hele landet kæmpede med billetsalg."

Du er en anerkendt person i musikbranchen - hvad dit take omkring krisen på Tobakken?


Wolff: "Jeg forstår ikke beslutningen vedrørende mit team. Jeg er klar over, at der ligger en udfordrende tid forud for Tobakken og ønsker dem, der skal tage over alt held og lykke. Hvad der kommer til at ske, vil jeg ikke gætte på her."

Tobakken står uden booker pt. Betyder dette, at man agter at lade Musikhuset Esbjerg stå for Tobakken-bookingen fremadrettet? Hvis dette sker, hvad vil der, for dig at se, ske med Tobakkens program og ikke mindst profil?

Wolff: "Det kan jeg ikke udtale mig om. Jeg er ikke bekendt med nogen planer om sammenlægning."


Hvad med Tobakkens program om et halvt eller helt år? Disse ting var du sikkert i gang med at booke netop nu - er det sat på pause, eller hvad gør man?

Wolff: "Nej, de aftaler vedrørende koncerter, jeg har indgået vil, så vidt jeg ved, blive afholdt efter planen. Jeg og mit team har også en opsigelsesperiode, hvor vi naturligvis fortsætter arbejdet for Tobakken."

Tobakkens ledelse har derudover meddelt, at man indstiller søgningen efter en ny leder - betyder dette, at man fusionerer med Musikhuset Esbjerg?


Wolff: "Jeg er ikke bekendt med planer om sammenlægning."

Hvad er dine personlige fremtidsplaner nu?

Wolff: "Jeg vil gøre det, jeg har gjort de sidste 15 år. Lave musik og arbejde med koncerter. Jeg synes, min oplevelse på Tobakken har styrket min vished om, at musikbranchen, og livebranchen i særdeleshed, er der, hvor mine kompetencer er mest værdifulde. Så for mig er det naturligt at det er der, jeg slår mine folder. Hvis nogen mangler kompetente folk, så tøv ikke med at kontakte Simon Melhus, Daniel Christensen eller mig."


GAFFA vil følge sagen tæt og håber på at få en kommentar fra Christina Thiim efter dagens bestyrelsesmøde.

LÆS OGSÅ: Konsulent om Tobakken-krisen: "Bestyrelsesformanden har ageret så resolut og åbent. Det er ret unikt i kulturbranchen."

ANNONCE