Nyhed

AySay-forsanger synger for Palæstina: "Det her er en palæstinensisk folkevise sunget af kvinder, der besøger deres slægtninge i fængslet"

Forsanger fra bandet AySay – Luna Ersahin - viser på Instagram sin solidaritet med palæstinenserne

I en video på Instagram viser Luna Ersahin - der er forsanger i forside-aktuelle AySay - sin solidaritet med palæstinenserne, ovenpå de mange dødsfald i krigen mellem Israel og Hamas har kostet. 

I videoen synger Luna Ersahin en folkevise, der i Palæstina især bliver brugt af kvinder, som besøger deres slægtninge i fængslet, og som den vej igennem bruger visen som et budskab til resten af verden. 

"Det siges at frasen "lelele", der gentages flere gange i folkevisen, blev tilføjet mellem ordene, for at beskeden skulle være mere vag og forhindre vagten, der forstod arabisk, i at forstå disse beskeder," skriver Luna Ersahin i videoen. 

Hun skriver endvidere, at vi ikke kan vende det blinde øje til et folkedrab. 

"Vi kan ikke vende det blinde øje til et folkedrab. Vi kan ikke tie. Jeg ved, det er hårdt og overvældende – men at falde i fortvivlelse vil hjælpe ingen, inklusive dig selv. Gør lidt - men gør noget!".

"Jeg synger denne sang med dem i solidaritet. Jeg står sammen med palæstinenserne, som jeg står med alle undertrykte mennesker. Kurdistan. Congo. Sudan. Amenia. Og så mange flere." 

Hør folkevisen nedenfor: ANNONCE